Het oudste nougat-huis ‘Arnoud Soubeyran’ in Montélimar, in de Provence, maakt ook een heerlijke ‘Guimauve’, marshmallow, met en zonder chocolade, die zelfs naar de Verenigde Staten wordt geëxporteerd. De Guimauve komt in 5 smaken: sinaasappelbloesem, frambozen, citroen, anijs en viooltjes en komt in een ouderwets uitziende maar prachtige verpakking. De Guimochoc wordt gemaakt met een sinaasappelbloesem marshmallow met daarover een laagje chocolade. Heerlijk bij een beker warme chocolademelk, of een goed glas thee! De zachte, ietwat droge structuur van de Guimauve lijkt namelijk te smelten zodra het in aanraking komt met warmte. Na een slok van de warme drank zal de volle smaak zich dan ook direct verspreiden, en kun je genieten van de zoete weldaad in je mond. Een heerlijke winterse versnapering, die bij iedereen wel bekend zal zijn. Maar beter dan deze zul je ze niet snel treffen!
Geschiedenis
Overigens komt de marshmallow voor het eerst voor in Egypte. Populair werd het weer in de 19e eeuw in Frankrijk en werd het recept aangepast. Pas in de jaren 50 van de vorige eeuw werd de Guimauve als Marshmallow, populair in Noord-Amerika. Al tijdens de Napoleontische tijd werd de Guimauve in Nederland geïntroduceerd, en het bekende ‘spekje’ is daar het overblijfsel van!
La Guimauve, Arnaud Soubeyran
Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | CookingLife.nl | Mediamarkt
Wat zijn jouw ervaringen?