logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: La dolce vita, Tessa Kiros


Recepten voor een Italiaans leven, dat is de ondertitel voor het schitterende boek La dolce vita van Tessa Kiros. En dat is absoluut geen leugen. De recepten, vaak afkomstig van rasechte Italiaanse mama’s, omvatten veel meer dan een eenvoudige pasta en risotto. Nee, alle hoeken van de keuken worden benut en gevuld met heerlijke gerechten: denk aan een pasta al forno of citroentaart, maar ook een foccaccia, of limoncello, truffelboter en vanillezout mogen niet ontbreken.

Het boek is opgedeeld in een aantal praktische hoofdstukken, zodat je snel het gewenste recept hebt gevonden – maar het is ook heerlijk om doorheen te bladeren! Verwonder je over linnen (lakensvouwen op Italiaanse wijze), de provisiekast (marmelades, jams, zouden, suikers), de broodoven, de snacktrommel, de groentetuin, het strand, gevogelte en konijn, vlees, vis en mijn favoriet: de suikerpot! Niets lekkerders dan rozenkoekjes, torta mimosa, citroenkoekjes met viooltjes, of een lekkere appeltaart!

Dankzij de input van de Italiaanse dames kom je heel wat te weten over het leven in Italië. Lang bewaarde keukengeheimen worden gedeeld, en de ingrediënten die gebruikt worden zijn veel minder ingewikkeld dan we zouden denken. Naast een schat aan lekkere recepten – bijna 400 pagina’s – staat La Dolce Vita vol met prachtige sfeerbeelden en persoonlijke verhalen. Beleef het Italiaanse leven met dit betoverend mooie kookboek!

La dolce vita, Tessa Kiros
Terra Lannoo, december 2012, 388 pagina’s, paperback.
Prijs: 29,99 euro. ISBN: 9789089895547


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.