logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie Kurio Telekids TAB


Kurio Tab life shot KD_A049

Hij is al een keer benoemd tot speelgoed van het jaar – teken dat tablets en smartphones niet meer uit ons leven te bannen zijn, en ook als normaal speelgoed wordt gezien. Maar ouders wisten dat natuurlijk al lang, want onze digitale kameraden hebben een enorme aantrekkingskracht. Kurio komt dit jaar met een verbeterde versie: de Kurio Telekids TAB.

Het leuke en handige van deze tablet is dat je er meerdere gebruikersprofielen op kunt aanmaken. Voor ieder kind een profiel, maar ook voor jou als ouder. En aan ieder profiel kun je vervolgens eigen restricties hangen. Zo kun je aangeven dat kinderen bijvoorbeeld niet op het internet moge, of geen apos mogen installeren. Daardoor kunnen ze zorgeloos gebruik maken van het tablet, zonder dat ze geconfronteerd worden met vervelende of ongewenste websites en filmpjes. Die beveiliging gaat trouwens best ver: je kunt op heel veel niveaus activiteiten toelaten of blokkeren. Ook kun je aangeven hoe lang je kinderen mogen gamen op het tablet. En jouw profiel kan natuurlijk worden afgeschermd met een wachtwoord!

kurio telekids tab

Bovendien is de tablet voorzien van het Kurio Genius internetfiltersysteem, waarmee kinderen in een veilige omgeving de digitale wereld kunnen betreden. De Kurio Genius bevat gegevens van ruim 450 miljoen websites. Aan de hand van het gebruiksprofiel van het tablet bepaald Kurio Genius vervolgens of een website geschikt is of niet.

Na het installeren van het tablet worden er al meteen een 40-tal Nederlandstalige en educatieve apps geïnstalleerd. Daarmee kunnen ze al meteen aan de slag met rekenen, taal, puzzels en andere leuke en educatieve apps. Nieuwe apps kunnen worden gedownload uit de Kurio App store. Sommigen zijn gratis, voor anderen moet je betalen, maar allen zijn toegespitst op kinderen. Voor het ouderprofiel kun je overigens gewoon gebruik maken van de Google Play store.

Een erg leuke eigenschap van de Kurio Telekids TAB, uniek voor tablets, is de Kurio Motion functie. Hiermee kunnen kinderen games spelen voor de camera van de tablet. De bewegingen die ze maken vormen de besturing van educatieve, sportieve of racing games. Dus niet onderuit hangen op de bank om een spel te spelen, maar actief in de benen om de tegenstander te verslaan!

De Kurio Telekids TAB is een compact tablet, dat voorzien is van een siliconen hoes. Daardoor is het niet alleen handzaam en goed vast te houden, maar kan het ook tegen een stootje. Deze hoes ziet niet heel erg strak op het tablet, vuil en kruimels kunnen zich er redelijk makkelijk achter verzamelen. Het zeven inch scherm heeft een resolutie van 800*1024 pixels, en heeft een niet zo heel grote kijkhoek. Het reageert wel goed en snel op aanrakingen. Wat betreft snelheid kun je prima vooruit: het tablet werkt op een 1,2Ghz dualcore Clover Trail Intel Chip. Daarnaast is het tablet uiteraard voorzien van wifi, een koptelefoonaansluiting, een luidsprekertje en een camera, waarmee je bijvoorbeeld kunt skypen. Ook is het tablet compatible met Netflix en Youtube!

De Kurio Telekids Tab is een leuk tablet voor kinderen. Het is heel aantrekkelijk geprijsd voor de mogelijkheden die je krijgt. Je hebt dan wel niet de meest state-of-the-art tablet in handen, maar wel een waarbij jij als ouder kunt aangeven hoe ver je kinderen mag gaan. En dat is heel wat waard! De siliconen stootrand zal de ergste kwaden voorkomen. Een mooie tablet voor een prijsvechters-prijs.

Kurio Telekids Tab
Prijs: 99 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.