logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De wereld om je pols met een Kurio Watch


kurio-smart-watch-2

Je ziet het overal om je heen. Smartphones lijken een beetje uit de mode, het moet (en kan) nog kleiner, zo klein als een horloge zelfs. Smart watches zijn helemaal trending, en met de Kurio Watch heb jij een betaalbaar exemplaar waar je al prima mee vooruit kunt.

De basis

Natuurlijk moet je op een horloge de tijd kunnen zien. Anders is het een beetje jammer. Op de Kurio Watch bepaal je zelf op welke manier je de tijd kunt bekijken. Of dat nu is met een digitaal uurwerk of met wijzers, en in welke stijl dat is. Stoer en futuristisch of juist grappig en met een knipoog: van een geheim laboratorium tot monsters of Transformers: je kunt alle kanten op. En ben je even uitgekeken op het uiterlijk, dan verander je het in een handomdraai.

Versturen en ontvangen

Een smartwatch zou geen smartwatch zijn zonder een connectiviteit. Met de Kurio Watch kun je via bluetooth verbinding maken om spelletjes te spelen, berichtjes en foto’s te versturen. Dat maakt het horloge lekker veelzijdig. Jammer genoeg is er geen optie beschikbaar om berichtjes te versturen of te ontvangen als je wat verder buiten het bereik bent van een gekoppeld apparaat. Cool is ook dat je foto’s kunt maken. Daarvoor zit er boven op het horloge een klein lensje, waarmee je 0,3 megapixel foto’s schiet. Dat is niet ontzettend groot, en een tikje achterhaald. Door de plaatsing van de lens is het eigenlijk alleen geschikt voor selfies, tenzij je het horloge afdoet.

Apps

Natuurlijk staan er talloze apps op de Kurio Watch. Daarmee kun je echt van alles en nog wat: muziek afspelen, foto’s maken en bewerken, maar zelfs spelletjes spelen is mogelijk. Daarbij merk je wel dat het horloge echt voor kinderen is gemaakt. Volwassenen hebben simpelweg te grote vingers. Een ideaal beveiligingsmechanisme, dat is zeker zo! Gebruik de notitie-app dan ook gerust voor al je geheime berichten. Desnoods in een andere taal, want met de vertaal-app kun je woorden vertalen in maar liefst 13 verschillende talen!

kurio-smart-watch

SOS

Nog een reden nodig om het horloge in je bezig te krijgen? Welnu: ouders zullen verrukt zijn van de speciale SOS app. Daarin wordt alle belangrijke informatie opgeslagen die belangrijk is voor hulpdiensten, zoals het telefoonnummer van je ouders en informatie over een eventuele allergie. Zelfs je bloedgroep kan worden opgeslagen. Is dat niet handig?

Bediening en uitbreiding

De bedieningselementen van de Kurio Watch zitten niet alleen op de touchscreen, maar ook daarnaast. Via een klein knopje aan de rechterkant van het horloge kun je hem activeren. Een best tricky bediening, maar dat ben ik dan weer met mijn forse groten-mensen-vingers. Aan de zijkant vind je ook een rubber klepje waarmee je de Watch kunt opladen en een vakje waarin je een geheugenkaartje kunt schuiven. Altijd makkelijk, voor wanneer je wat meer muziek wil meenemen of zo veel foto’s maakt dat het interne geheugen vol zit…


Recensie over Kurio Watch

Je ziet het overal om je heen. Smartphones lijken een beetje uit de mode, het moet (en kan) nog kleiner, zo klein als een horloge zelfs. Smart watches zijn helemaal trending, en met de Kurio Watch heb jij een betaalbaar exemplaar waar je al prima mee vooruit kunt.

Score: 7


Informatie

Watch, Kurio
Meer weten?
Prijs: 69.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.