logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Kunst op je kamer, juf Marit


Kunst op je kamer De meeste kinderen hebben hun eigen plekje in huis, hun eigen kamer. Geweldig natuurlijk, zeker als ze zich daar af en toe kunnen terugtrekken om even een momentje voor zichzelf te kunnen hebben. En dan is het natuurlijk helemaal super als die kamer ook de identiteit van de kinderen uitstraalt middels een eigengemaakt interieur. Kunst op je maker maakt dit mogelijk. Daarin staan 20 ideeën om zelf aan de slag te gaan met kunstprojecten. Dat doet juf Marit, de schrijfster van dit boek, aan de hand van bekende kunstenaars als Gerrit Rietveld, Damien Hirst en Alexander Calder. Dat levert natuurlijk meteen herkenbare beelden op, niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen die op je kamer komen. Dat maakt van dit boek niet alleen een geweldig leuk creatief boek, maar ook om een beetje kunstkennis op te doen op verschillende vlakken. Zo leer je niet alleen de eerstgenoemde kunstenaars kennen, maar ook kunstenaars als Erwin Olaf of Henk Schriffmacher komen aan bod. En met die kennis in je achterhoofd maak je je eigen kunst voor aan de want, pak je meubels in zoals Christo het zou doen, beschilder je meubels met tattootekeningen of in Delfts Blauw en beplak je ze met stickers, zoals Gustav Eiffel zou doen. Naast een stukje theorie over de kunstenaars lees je ook over de gebruikte technieken, een paar voorbeeldjes en ook een praktijkvoorbeeld van hoe een kind de nieuwe kennis heeft toegepast. Natuurlijk staat er bij ieder project een lijstje met de benodigde en gebruikte materialen. De meeste projecten zul je thuis kunnen maken, maar er zijn ook mooie projecten die je tijdens een handvaardigheidles zou kunnen maken. Volgens de schrijver van het boek is het geschikt voor kinderen vanaf een jaar of zes, maar dan hebben kinderen eerder een helpende rol. Zelfstandig kunnen kinderen vanaf een jaar of 9 aan de slag.

Informatie

Kunst op je kamer, Juf Marit Clavis Books, 90 pagina’s, hardcover. Prijs: 24,95 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789044823363

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.