logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Kunst aan de kant, Ursus Wehrli


9789076168852 kunst aan de kant

Een tijdje geleden recenseerde ik het bijzonder interessante boek Opruimen, dat is de kunst! Een leuk en origineel boek, waarin de meest uiteenlopende voorwerpen en dingen werden ontleed om daarna in een georganiseerd ensemble te worden gefotografeerd. In Kunst aan de kant gaat Ursus Werhli een stapje verder: hij schept orde in de wereld van kunst.

Hierin laat Ursus zien dat de grootste meesterwerken heel anders zouden zijn als ze wat geordender, wat netter zouden zijn. Onze opruimer pur sang neemt werken onder hande van onder andere Vincent van Gogh, Picasso, Kandinsky, Klee en Breughel. Ieder kunstwerk wordt op een andere manier aangepakt, hoewel de abstracte kunstwerken wel een grote gelijkenis vertonen. Vooral de werken van Breughel en Van Gogh behoren tot onze favorieten, en de bewerkingen van Mondriaan en Seurat zijn echt briljant.

Kunst aan de kant is echt een leuk boek voor kunstliefhebbers en mensen die eens anders naar de kunstwereld willen kijken. Sommige kunstwerken zijn wat eentonig ontleed, en eerlijk gezegd vonden we Opruimen, dat is de kunst! origineler, maar eerlijk is eerlijk: er zitten echt een paar briljante vondsten tussen, en de uitwerking van ieder kunstwerk van Ursus is werkelijk tot in de puntjes verzorgd en uitgewerkt. Klasse!

Kunst aan de kant, Ursus Wehrli
De Harmonie, oktober 2013, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,90 euro. ISBN: 9789076168852


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.