logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Kubo en het magische zwaard


Kubo is een jongetje in Japan, dat samen met zijn moeder in een grot woont, ver van de mensen af. Zijn moeder is overdag een soort kasplantje, maar wordt ’s avonds wakker om het eten dat Kubo heeft gemaakt op te eten en soms even met hem te praten. De rest van de dag brengt Kubo door in het dorp in de buurt, waar hij met een magische gitaar vouwblaadjes tot leven wekt om spannende verhalen te vertellen. Daarmee verdient hij wat geld om eten te kunnen kopen. Genoeg geld, want zijn verhalen zijn ontzettend populair.

Samurai

In het oude Japan, waar het verhaal zich afspeelt, lopen natuurlijk ook genoeg samoerai rond – Japanse krijgers die meer dan bekwaam zijn in het vechten. Zijn moeder vertelt Kubo verhalen over zijn dappere vader, en hoe hij zijn leven heeft gegeven om Kubo en zijn moeder een kans te geven om te overleven. Zijn moeder heeft trouwens magische krachten – een gave die Kubo zelf heeft overgenomen (Vandaar dat hij de vouwblaadjes tot leven kan wekken). Tot er op een dag iets vreselijks gebeurt: Kubo komt te laat thuis en wordt overvallen door twee mysterieuze vrouwen: dochters van de Koning van de Maan… na een felle strijd weet Kubo te ontkomen en overlijd zijn moeder. Kubo moet het in zijn eentje zien te redden.

Apendans

Of toch niet? Want als Kubo wakker wordt, heeft hij een maatje naast zich zitten: een enorme aap, die bovendien kan praten! Het kleine beschermpoppetje, dat Kubo altijd met zich mee had moeten dragen, is tot leven gekomen door het laatste restje magie van zijn moeder. Samen gaan ze op zoek naar drie magische voorwerpen, die genoeg zouden moeten zijn om de grote Koning van de Maan te verslaan. Hij is namelijk Kubo’s grootvader en wil diens ogen hebben… niet echt een prettig vooruitzicht! En dus gaan Aap en Kubo op zoek naar het Onbreekbare Zwaard, het Ondoordringbare harnas en de Helm van onoverwinnelijkheid.

Avonturen

Gaandeweg maken de twee heel wat spannende verhalen mee. Ze vinden zelfs nog een verstekeling: een grote kever-mens die denkt dat hij ooit een samurai is geweest, maar eigenlijk niets meer weet van zijn verleden. Na lang aandringen gaan ze op pad, geleid door een magisch vouwblaadje in de vorm van een samoerai. Alles om die drie magische voorwerpen te vinden – voorwerpen die buitengewoon goed zijn beschermd. Gelukkig zijn ze met zijn drieën heel wat sterker dan Kubo alleen. En ondertussen leert Kubo meer over zijn magie, zijn moeder en zijn vader dan hij ooit heeft geleerd.


Recensie over Kubo en het Magische Zwaard

Kubo is een spannend avontuur dat afspeelt in een tijd van magie, in het Oude Japan. Het is een mooie film, dat meer lijkt op een poppen-animatie dan een gelikte tekenfilm. Toch zijn alle special effect geweldig uitgevoerd en is het verhaal spannend en onderhoudend, met veel humor en grapjes. De Engelse titel, Kubo and the two strings, zegt overigens meer dan de Nederlandse ondertitel Het Magische Zwaard, omdat de twee snaren een grote rol spelen.

Score: 8


Informatie

Titel: Kubo en het magische zwaard
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 97 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.