logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Kronieken van de Verrezen Wereld 3: de amulet van de macht, Licia Troisi

Het leger van de Vrije Landen bezwijkt onder de opmars van de troepen en de ijzingwekkende spooksoldaten van de Tiran. Daarom is Nihal, de laatste halfelf van de Verrezen Wereld met de jonge magier Sennar op een wanhopige missie vertrokken: het terugvinden van de acht stenen van een amulet met onmetelijke krachten die in staat is een einde aan de oorlog te maken. Elk van de acht Landen van de Verrezen Wereld verbergt in een heiligdom een van deze stenen en elke steen is gewijd aan een van de Natuurgeesten: Water, Licht, Zee, Tijd, Vuur, Land, Duisternis en Lucht. Als Nihal erin slaagt alle heiligdommen te bereiken en de stenen in de amulet samen te brengen, zal ze de Geesten bijeen kunnen roepen. Dan kan iedere vorm van magie opgeheven worden, inclusief de verschrikkelijke wapens van de Tiran. Ondertussen komt in Waterland de gnoom Ido, Nihals leraar, erachter dat hij een vreselijke vijand heeft die hem dreigt mee te slepen naar een verleden waar hij zich onmogelijk van lijkt te kunnen bevrijden.

Na deel 1 gelezen (Recensie: Kronieken van de Verrezen Wereld 1: Nihal uit Windland, Baeckens Books) te hebben wil je eigenlijk niets liever dan verder lezen. De wonderlijke wereld, vol vreemde schepsels met een lang en kleurrijk verleden, hebben al hun glans verloren en proberen enkel te redden wat er te redden is onder het juk van de Tiran. De felle strijd gaat gepaard met de legende van Nihal en Sennar, twee personen die we in het eerste deel goed hebben leren kennen. In dit deel gaat die strijd onverhoopt verder, waarbij Sennar en Nihal gelijken zijn geworden. Dat is een behoorlijk verschil met het eerste deel, waar het vooral leek te gaan om de puberachtige stuiptrekkingen van een ietwat arrogante Nihal.

In dit deel beseft ze haar waarde des te meer, en zijn zowel Nihal als Sennar enorm gegroeid. Dat is dan ook zeker het kracht van dit boek: de menselijkheid van beide hoofdpersonen, aangevuld met een heleboel vriendschappen die ze sluiten op diverse niveaus. Bovendien blijken deze op één of andere manier met elkaar verweven, wat het geheel tot een wonderljik verhaal maakt dat je pagina na pagina verder zal laten lezen. Het boek is dan ook prettig verteld, waarbij de personen, de omgevingen en de acties genoeg aandacht krijgen om zowel te zorgen voor een leuke afwisseling in de vertelling alsook een boeiend verslag van de gebeurtenissen in de Verrezen Wereld. Deel drie laat zich overigens wel apart lezen, dus zonder de voorkennis van de eerste twee delen. Soms wordt er wel naar verwezen, maar dan wel op een manier dat je genoeg handvaten krijgt aangereikt om een goed beeld te vormen van de historie van de omgeving.

Kronieken van de Verrezen Wereld 3: de amulet van de macht, Licia Troisi
Baeckens books, juli 2011, 490 pagina’s, hardcover.
Prijs: 19,95 euro. ISBN: 9789078345497


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.