logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Kronieken van de onderwereld deel 2: Stad van vuur, Cassandra Clare

Clary Fray zou willen dat haar leven weer zoals vroeger was. Maar wat is normaal wanneer je een Schaduwjager bent en je plotseling wezens zoals weerwolven, elfjes en vampieren kunt zien? Clary zou dolgraag meer tijd doorbrengen met haar beste vriend, Simon, maar de Schaduwjagers willen haar niet laten gaan. Vooral haar knappe, maar vervelende broer Jace niet. Clary’s enige kans om haar verdwenen moeder te vinden is om de ontspoorde en kwaadaardige Schaduwjager Valentine te pakken te krijgen…

De Kronieken van de Onderwereld is een spannende en magische boekenserie, waarin het gaat om een groep strijders die het evenwicht tussen de verschillende rassen moet bewaren: de Schaduwjagers. Zij vormen de link tussen elfen, weerwolven, vampieren en natuurlijk Demonen, die koste wat kost geweerd moeten worden uit onze wereld. Het nadeel is echter dat de schaduwjagers bestaan uit mensen: een uiterst wispelturig ras, dat zich vooral laat leiden door gevoel en geweten. Een gevaarlijke combinatie, zeker als deze Schaduwjagers blijken te bezitten over bovenmenselijke krachten en vaardigheden! Zo is uit het vorige deel gebleken dat één van hen, Valentijn, vader van Clary, is overgestapt naar het duister, en de wereldmacht wil pakken. Dat doet hij middels de alom gevreesde schepsels van de nacht:demonen!

In tegenstelling tot je wellicht zou verwachten staat In de Kronieken van de Onderwereld staat het gevecht niet op de eerste plaats: dat zijn de belevenissen van Clary en haar broer Jace, beide kinderen van Valentijn, waar blijkbaar wat meer mee aan de hand is dan je op het eerste oog zou denken: beiden zijn namelijk het gevolg van experimenten van de slechte man, en er schuilt dan ook een diep geheim in beide personen. Daarbij is Clary nogal in de war van het hele Shacuwjager-gebeuren, een gave die ze nog maar pas heeft ontdekt, en vecht ze met haar gevoelens ten opzichte van Jace: ze is heimelijk verliefd op hem, maar weer sinds kort ook dat hij haar broer is… En dan is er nog Simon, een jongen die ze wel heel erg leuk vind, maar mede door haar toedoen is verandert in een vampier. Soms komt het verhaal daardoor iets in het gedrang, maar feitelijk meer omdat de schrijver zo nu en dan een stukje van het verhaal laat varen, ofwel lijkt over te slaan. Daarbij komt dat het verhaal een aantal personages volgt, zodat je bepaalde gebeurtenissen soms ineens vanuit een ander oogunt bekijkt. Tel daarbij op dat het boek een flinke dosis magie, oude rituelen en veel bovennatuurlijke rassen bevat, en je weet dat het boek je geen moment zal vervelen. Het houdt je op de tenen.

Kronieken van de onderwereld deel 2: Stad van vuur, Cassandra Clare
The House of Books, mei 2011, 445 pagina’s, paperback.
Prijs: 18,95 euro. ISBN: 9789044329124


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.