logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Kre-o Transformers Jazz

Kre-o transformers Jazz

Er is een nieuw merk in de schappen die het merken als LEGO, Mega Bloks, BanBao en Sluban knap lastig moet maken: Kre-o. Leuke, net afgewerkte bouwblokjes, die meteen scherp inzetten met producten over de films Battleship en de (teken)films Transformers. Wij mochten de Transformers uitproberen, en waren enthousiast over het product. In de door ons geteste Autobot Jazz vonden we al snel twee Kreons (de poppetjes), waarvan een een kleine variant van de robot zelf. De doos is heerlijk compact: je koopt nu eindelijk eens geen ‘gebakken lucht’ in een veel te grote doos.

Met de handleiding wordt je stap voor stap verder geholpen. Bij iedere stap zie je het resultaat na de te gebruiken blokjes, en staat aangegeven welke blokjes je nodig hebt. Jammer genoeg ontbreekt een indicatie wáár je die blokjes moet plaatsen. Soms is het dus even zoeken, maar dat is niet erg. De robot en auto worden helemaal eigen gemaakt met de meegeleverde stickers, die een leuke toevoeging zijn. Het is wel even priegelen met het opplakken, dat moet je papa of mama misschien doen!

Het vreemde van deze set vond ik echter het principe: Transformers zijn natuurlijk robots die zichzelf kunnen omvormen van voertuig naar robot. Maar bij Kre-o werkt dat nét anders. Daar moet je het ene bouwwerk helemaal afbreken, om hem weer opnieuw op te kunnen bouwen als de andere uitvoering. Het zou prettig zijn geweest als er in de handleiding plek was vrijgehouden voor een verkorte instructie, waarin je stap voor stap zou leren hoe je van de ene naar de andere vorm kunt gaan zonder alle blokjes af te breken!

KRE-O Transformers Jazz, Hasbro
Prijs: 16,99 euro. juli 2012. Leeftijd: vanaf 6 jaar.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.