logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Koupe ijs met veel eiwit en minder calorieën. De slimme keuze


Met dit warme weer zou je het liefst een paar keer per dag een lekkere schaal ijs eten. Heerlijk verkoelend, zacht romig ijs. Loopt het water je al in de mond? Bij mij wel! Jammer genoeg zou dat ontzettend dom zijn: in ijs zitten namelijk nog al wat calorieën. Het zijn echte suikerbommen. En dat terwijl je toch een beetje strak de zomer in wil gaan, nietwaar? Dat kan slimmer, zo bewijst Koupe. Een nieuw ijsmerk dat met recht de slimste keuze is om gezond te zondigen. Of… heet het dan nog wel zondigen, of is het dan gewoon genieten?

Gezonde keuze

Hoe komt het dat Koupe de gezonde keuze is? Heel simpel. Tel je even mee? Eén portie Koupe bevat meer proteïne (eiwitten) dan drie eiwitten – briljant voor je spiermassa of het herstel na sporten -, minder suiker dan een appel en meer vezels dan een portie broccoli. Vertaald naar concurrenten in het ijsschap heeft Koupe 40% minder calorieën, 70% minder suiker en 3 keer zoveel eiwit. Logisch dat het nieuwe merk over de hele wereld met open armen wordt omhaald. Zo won het in 2016 op de World Dairy Innovations Award 2016 de prijs in de categorie Best Ice Cream en zijn ze door F&A Next bekroond tot Beste Startup 2017.

Proeven maar!

Deze Nederlandse ijsrevolutie is verkrijgbaar in 4 smaken: Clever Chocolate, Smart Strawberry, Victorious Vanilla en Brilliant Banana. Wij mochten van iedere smaak een portie proberen. De handige kuipjes worden geleverd met een handig kunststof lepeltje. Klaar om te nuttigen, wherever, whenever. Natuurlijk hebben we ze niet alle vier helemaal achter elkaar opgegeten. Ook genieten doe je met mate. Maar delen is fijn, en dus konden we toch alle smaken naast elkaar proeven. Wat opviel is dat de structuur van het ijs wat vaster is dan bij gangbaar ijs. Je zou het misschien ook iets taaier kunnen noemen. Desalniettemin is het heerlijk zoet, ondanks het ontbreken van een enorme hoeveelheid suiker. Met de vanille en banaan aan de top van de Koupe zoetheidsladder. De chocolade heeft een heerlijk diepe chocoladesmaak, en natuurlijk is de banaansmaak ook goed aanwezig. Dat ze alle vier lekker zijn bewijst ook ons vierkoppige testpanel: ieder had een andere variant als favoriet. Mijn voorkeur? Vanille!

Verkrijgbaarheid

Koupe is een Nederlands merk en verkrijgbaar bij de supermarkten van Jumbo voor € 4,99 (500ml). De 125ml is voor € 1,99 te koop bij Dirk en DekaMarkt, zie koupe.com voor de exacte verkoopadressen. Koupe is inmiddels ook verkrijgbaar in Denemarken en vanaf deze zomer in Engeland.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Lieke Smit avatar
    Lieke Smit

    Lekker en gezond! Ook voor de sportende man en vrouw. Ik vond ook de vanille heel lekker.!


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.