logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Kore broodtrommel, Rosti Mepal


broodtrommel kore rosti mepal

Als je eens op zoek bent naar een mooie en praktische oplossing voor in huis, moet je zeker eens een bezoekje wagen aan www.rostimepalshop.nl. Alle producten van Rosti Mepal zijn daar te koop, in alle kleuren en maten. Je bestelt ze simpel online. En je kunt er zelfs terecht voor onderdelen van verschillende producten! Heb je iets stuk gekregen van Rosti Mepal, of ben je iets kwijt, dan kun je het ontbrekende onderdeel makkelijk bijbestellen. Dat is hanig en duurzaam. Maar een defect of ontbrekend onderdeel is vaak natuurlijk een mooie gelegenheid om jezelf eens te verwennen met een nieuw model, nieuwe kleur of een handige vervanging. En die zijn er ook genoeg te vinden! Zoals de Kore broodtrommel, uitgevoerd in het stevige kunststof waar het merk bekend om staat.

De broodtrommel Kore is ontzettend groot. Dat was mijn eerste reactie. Te groot, misschien. Maar in de praktijk blijkt dat de trommel niet te groot is, maar groot genoeg om heerlijk praktisch en veelzijdig te zijn! Door zijn afmetingen past er namelijk niet alleen een standaard brood in, maar ook een groot vloerbrood of een langer brood. Of een heleboel harde broodjes, kruidkoek of croissant. Ze blijven allemaal lekker vers in de trommel. Let wel op als je harde broodjes bij kruidkoek stopt natuurlijk, niet alle broodsoorten laten zich goed combineren (denk maar aan verschillende soorten koek die je bij elkaar in een trommel stopt – da’s ook niet altijd een goed idee).

broodtrommel kore

Het deksel van de Kore heeft een scharnierpunt op de achterkant. Je kunt deze deksel zonder problemen van de trommel pakken. Wij hadden eerst onze broodtrommel (of beter: schaal waar het brood in een zak in lag) in een lade liggen. Deze zonder meer vervangen door de Kore bleek niet zo handig. Omdat je het deksel er zo gemakkelijk vanaf kunt pakken, hadden we bijna iedere keer het deksel in de hand. De oplossing? De Kore op het aanrechtblad of de tafel zetten! Op ooghoogte is het namelijk een uitstekende deksel, en doet de zwaartekracht goed dienst om het scharnier op zijn plek te houden. Bovendien ziet hij er erg stoer uit (en is hij in verschillende kleuren te koop – moet nou lukken dat er geen bij zit die bij je interieur staat). Tijdens de broodmaaltijd zet je ‘m gewoon op tafel. Wel zo makkelijk! Zeker omdat je eigenlijk geen broodzak nodig hebt om je brood vers te houden. Desgewenst pak je dan het deksel eraf, zodat iedereen er goed bij kan. Een ideale broodtrommel, die ook prima dubbel dienst doet als broodmand!

Kore, Roste Mepal
Prijs: 29,95 euro

Dit product bij: Rosti Mepal winkel

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.