logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Kopduel, Gerard van Gemert

Als op school alles en iedereen vol van het aanstaande schoolvoetbaltoernooi is, maar meester Rien, hun trainer en coach, zijn been breekt en er niet bij kan zijn, zien de jongens het somber in. Zeker als het moeilijk blijkt om een goede vervanger te vinden. Kief stelt voor zwerver Willem te vragen omdat zijn vader heeft verteld dat Willem vroeger erg goed kon voetballen. Zwerver Willem is een enge, onverzorgde man met lang haar en een lange baard. De jongens lopen altijd met een grote boog om hem heen. Het team laat zich uiteindelijk overhalen, maar of dat nou zo verstandig is?

Kopduel is een superspannend boek over een clubje voetballers, dat lekker vlot is geschreven. Je zit meteen in het verhaal, dat soms wordt onderbroken door sfeervolle zwartwit prenten. Er komen allerlei elementen in naar voren die perfect aansluiten bij de doelgroep, zoals bijvoorbeeld de geruchten over Zwerver Willem, die stiekem een heel geschikte gozer lijkt te zijn. Het is inmiddels het vijfde boek van de serie Kief de Goaltjesdief. Dat Zwerver Willem een topspeler was blijkt al vrij snel, als hij het team gaat trainen. Maar dat de jongens ook zo hun invloed hebben op Willem, tja, daar had hij even niet op gerekend!

Kopduel, Gerard van Gemert
Clavis Books, mei 2012, 64 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789044817270


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.