logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Koopmans stroopwafelcake

Cake en stroopwafels. Hoe Hollands wil je het krijgen? Het kan nog een stapje verder: als je die twee gaat combineren. En dat is precies wat Koopmans heeft gedaan met de Stroopwafelcake! Een pak mix, 200 gram roomboter, 4 eieren en 4 stroopwafels en je bent er klaar voor.

Het maken is heel eenvoudig: klop de boter zacht en roming, voeg de cakemix en de eieren toe en mixen maar! Eerst een half minuutje op laag vermogen, dan twee minuten op vol vermogen. Ondertussen kun je de stroopwafels in stukjes snijden. Niet de groot, niet te klein. De helft van de stroopwafels spatel je door het beslag, en dan kan het beslag de cakevorm in. Eigenlijk zou het in een vorm van 30cm moeten, maar die hadden we niet voorhanden.

Geen nood, de restjes passen altijd wel in een cupcakevormpje! Zit het beslag in de vorm, dan strooi je e rde overgebleven stukjes stroopwafel overheen en kun je ‘m bakken. De cake volgens recept, de cupcakes 20 minuten. Daarna is het zaak om alles goed af te laten koelen. Door de caramel die in de mix en en in de stroopwafels zit duurt het even voor alles goed gestold is: eerst een half uurtje in de vorm, daarna nog ruim laten afkoelen op een taartrooster voor je hem aansnijd met een scherp, het liefst gekarteld, mes. En dan is het tijd om te smullen van een zijdezachte, naar vanille ruikened cake met heerlijke stukjes stroopwafel! De stukjes in de cake zijn nauwelijks meer te proeven met e tong. Je merkt wel dat er een stukje zit, maar doordat de stroopwafel zacht is geworden en de karamel gesmolten merk je er veel minder van. De stukjes bovenop zijn daarentegen juist weer een stuk knapperiger en krokanter geworden. Een bijzondere combinatie.

Stroopwafelcake, Koopmans
Prijs: 1,79 euro

Dit product bij: Koopmans

De gebruikte keukenmachine is trouwens de Philips HR7954 keukenmachine.

Kinderkleding koop je online bij:
Kixx Online | kinderkleding.nl | Kidscotton | littlecool.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.