logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Koopmans Sprookjesboom mini cupcakes


Packshot SprookjesBoom Mini Cupcakes LR

Koopmans is al een tijdje bezig om overheerlijke (en leuke) Sprookjesboom-producten op de markt te zetten. Deze maand komt daar een nieuwe bij: de Sprookjesboom mini cupcakes! Superschattig, superroze en supermooi: met zo’n pakket maak je tien mooie, eetbare prinsessen. Assepoesters, om precies te zijn. Om je vingers bij af te likken! Het recept zelf is eenvoudig genoeg om samen met kinderen te maken, en het decoreren is natuurlijk al een feest op zich.

In het pakket zitten de cupcakevormpjes, cupcakemix, glazuur, glittersuiker en natuurlijk de Assepoesterplaatjes. Zelf moet je nog boter, melk en een ei toevoegen. Met de duidelijke stappen die achter op het pak staan geschreven moet alles goedkomen. Eerst de cupcakes mixen en bakken, daarna is het tijd voor het glazuur. Deze mix je met boter en een scheut melk. Heb je hem als mooie vorm, dan schep je een lepel van het glazuur op de cupcakes, en kun je er een torentje van maken. Niet vergeten! Met een mes of de achterkant van je lepel gaat het best goed. Kleine tip: zet de topping eerst even in de koelkast, dan gaat het wel beter. Net geklopt is de topping namelijk nog een beetje warm, en blijft hij iets te veel aan je mes of lepel kleven. Heb je alle cupcakes versierd met een mooi torentje glazuur? Lekker veel? Op naar de volgende stap: de afwerking!

Afbeelding SprookjesBoom Mini cupcake 1

Strooi de roze glittersuiker over het torentje. Ook hier geldt: maak alle suiker helemaal op. Je zult zien dat eventuele slordigheidjes in de torentjes best goed worden gecamoufleerd. Da’s nog eens handig! Dan is het tijd voor de assepoesters! Deze zijn afgedrukt op snoeppapier, en kun je zo uitdrukken uit het vel. Steek ze net voor het serveren in de torentjes, en je ziet: het roze torentje verandert in een schitterende, mooi versierde hoepelrok! Let wel op, want als je de poppetjes te lang in de cakejes zitten worden ze vochtig en gaan ze slaphangen. Maar zo lang zal het vast niet duren, want de cakejes zijn echt lekker!

Opvallend is de geur van de cakejes: de mini cupcakes ruiken heerlijk naar vanille, de topping overduidelijk naar aardbei. Met die combinatie zou je verwachten dat het een mierzoet snackje zou worden, maar dat valt heel erg mee. Natuurlijk is het wel zoet, maar zeker niet overheersend. Door de melk is de topping ook niet heel erg vet of machtig: een koninklijk hapje voor prinsessen – jong en oud.

Koopmans Sprookjesboom Mini Cupcakes zijn verkrijgbaar in de supermarkt. De consumentenadviesprijs is 1,99 euro per pak. Daar krijg je niet alleen tien lekkere mini cupcakes voor, maar ook een erg leuke activiteit met je kinderen! Meer informatie: www.koopmans.com

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.