logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Koopmans havermoutappeltaart


Packshot-Koopmans-Havermoutappeltaart

Appeltaart is een recept dat echt altijd kan. Vind ik dan. Het maakt je huis echt een ’thuis’. Niet voor niets krijg je vaak de tip om een lekkere appeltaart te bakken als je net een nieuw huis betrekt! En of het gezond is? Tja, daar zijn de meningen wat over verdeeld, ben ik bang. Het zal ook nog al schelen welk recept je gebruikt. Mensen in mijn omgeving maken een appeltaart met amandelspijs, jam, custard en genoeg suiker om de hele industrie in stand te houden. Tja, dan is de term ‘gezond’ misschien ver te zoeken. Maar dat het ook anders kan bewijst Koopmans met de Koopmans Havermoutappeltaart!

Deze taartbodem gebruikt een soort havermout kruimeldeeg, waarmee je de bodem, korst en een kruimellaagje bovenop kunt maken. Wij gebruikten hier een geweldige hartvormig bakblik van Kaiser, maar volgens het pak zou je genoeg moeten hebben voor bakvorm met een diameter van ongeveer 24 cm. Voor onze vorm, die qua oppervlak en inhoud ongeveer overeenkomt met een ronde vorm van 24 cm, bleek het een beetje aan de magere kant te zijn. Wij hadden in ieder geval niet zo’n mooie, dikke bodem als op de verpakking te zien is.

Het maken bleek kinderspel. Letterlijk. Wij lieten onze zevenjarige zoon al het werk doen, al had ik even een handje toegestoken met het snijden van de appel en het zacht kloppen met de mixer van de boter. De rest is super eenvoudig. Het fijne is ook dat je het deeg niet hoeft uit te rollen voor je hem in de vorm stopt. Je deelt het deeg in drie delen, en ‘smeert’ één deel over de bodem, het andere deel van de havermoutappeltaart over de zijkanten en het laatste deel over de vulling, als uhm… kers op de taart. Bij wijze van spreke, dan.

De vulling zelf bestaat enkel uit appel, rozijnen, een theelepeltje suiker, kaneel en een lepel van het deeg. Dat bleek genoeg om het vocht uit de appels op te vangen. Een uurtje in de oven, even laten afkoelen in de vorm, en je kunt lekker smullen! Het verschil met een standaard appeltaart zit hem in een minder zoete smaak, maar ook in een vollere smaak: de havermoutappeltaart smaakt wat rijker dan een normale appeltaart. En hij is knapperiger, mede dankzij de havermoutvlokken. Soms levert dat ook een hard stukje op, maar echt hinderlijk is dat niet. Voor ons zal de keuze nu wat moeilijker worden: gaan we voor havermout of alleen bloem? Of gewoon allebei? Och, je moet toch aan je portie fruit komen op zo’n dag, nietwaar?

De Koopmans Havermoutappeltaart is verkrijgbaar in de supermarkt voor de adviesprijs van 1,49 euro per pakje.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.