logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Koopmans appeltaart XXL


Als je even nadenkt, kun je altijd wel een reden bedenken voor taart. En omdat je niet altijd een vette slagroomtaart wil voorschotelen, is het Nederlandse alternatief: de zelfgebakken appeltaart! Niets is lekkerder dan de geur van een versgebakken taart – het is dan ook niet voor niets dat Koopmans Appeltaart de best verkochte appeltaartmix is van Nederland. Maar ken je het probleem dat je eigenlijk altijd te weinig deeg lijkt te hebben? Dat is nu verleden tijd met het pak Appeltaartmix Extra Groot!

25% extra

Met de bakmixen van Koopmans is het bakken van een appeltaart natuurlijk een koud kunstje. Volg gewoon de instructies op het pak, en alles komt goed. Schil de appels, snijd ze in blokjes. Maak het deeg volgens de instructies en bekleed je bakblik er mee. Je zult merken dat je hier geen enkel probleem mee hebt, dankzij het extra deeg. Wij hadden zelfs een beetje over (maar nee, dat is helemaal niet erg. Lekker snoepen is altijd goed!) Daarbij kun je nu dus ook gebruikmaken van een grotere springvorm, bijvoorbeeld van 28 centimeter. Ideaal!

Klassiek of met een twist

De echte Hollandse appeltaart heeft knapperige appeltjes, gewelde rozijnen en een snufje kaneel. Alleen die geur al… daarbij loopt het water me in de mond! Maar als je wat anders wil, zijn er veel variaties mogelijk. Niets is zo leuk als zelf een appeltaart bakken en iedereen verrassen met je eigen twist. Bijvoorbeeld een appeltaart met gember en kardemom. Of met kwark of lavendel! Voor welke variant je ook kiest, een heerlijke geur vult het huis als de appeltaart in de oven staat. Bakfilmpjes en variatierecepten zijn te vinden op koopmans.com en bakken.nl

Verkrijgbaarheid

Koopmans Appeltaart extra deeg is vanaf eind september verkrijgbaar bij Coop supermarkten en vanaf oktober bij Albert Heijn en Jumbo. De consumentenadviesprijs is € 1,49 voor een pak.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.