logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Kookook High Tea

Door heel Nederland wordt hij geserveerd: de High Tea. Het is een heuse trend geworden, waaraan wij Nederlanders een geheel eigen draai hebben gegeven. Een Hollandse High Tea is zoveel meer dan een geurige pot thee met een scone en een klodder jam… Denk eerder aan een selectie van zoete en hartige lekkernijen, van koekjes tot cupcakes, van minisandwiches tot gezonde wraps. Met Kookook High Tea tover je in een handomdraai je eigen High Tea op tafel – om je familie of vriendinnen te verrassen, of om een feestje extra sjeu te geven. Er zijn ruim vijftig heerlijke gerechtjes om uit te kiezen. Dat wordt gezellig theeleuten!

Zoet en hartig

Kookook High Tea zal voor de meesten een leuke introductie zijn in de tradities en keuken van High Tea: smakelijke hapjes voor bij de uhm… thee. Het boek is opgedeeld in vijf categorieën: cakes en andere zoete baksels, taartjes, broodjes, hartige hapjes en soepjes en sapjes. Voordat de gerechten binnen deze categorieën beginnen is er natuurlijk een inleiding, waarin wordt uitgewijd over de tradities omtrent theezetten en het fenomeen high tea. Erg leuk om te lezen, en natuurlijk is het altijd goed om te lezen hoe je een goede kop thee zet: daar gaat het bij de meesten namelijk al fout! De gerechten zelf zijn origineel en leuk om te maken: niet bijzonder moeilijk, maar wel wat creatiever dan de meeste standaard kookboeken je zullen bieden. Het gerecht wordt helder uiteengezet in duidelijke stappen, waarbij iedere stap duidelijk is omschreven. Om je een beeld te geven van het eindresultaat (als alles goed is) vind je op de tegenoverliggende pagina een sfeervolle kleurenfoto, waarbij ook weer duidelijk wordt dat de gerechten zelf slechts een deel uitmaken van een groter geheel. high tea is geen eten of drinken, het is een belevenis: het is genieten!

Kookook High Tea
Kosmos uitgevers, mei 2011, 144 pagina’s, hardcover.
Prijs: 6,95 euro. ISBN: 9789021550107

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.