logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Koning Eddie en de kwade keizer


Koning Eddie en de kwade keizer

In een koninkrijk ergens ver weg woont een heel goede koning. Koning Eddie, om precies te zijn. Hij lijkt een heel normale jongen, en dat is waarschijnlijk precies zijn sterke punt. Hij gedraagt zich namelijk ook als een gewone jongen, wat hem bijzonder populair maakt bij de mensen van zijn land. Zo schiet hij bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd snoep over het land uit met zijn Koning Eddies Eerlijke Snoep Slinger Smijter. Dat zijn wel de dingen die je populair maken bij de mensen! Bovendien heerst er in het land naast dat van koning Eddie een heel gemene koning. Dat maakt natuurlijk ook dat die nog populairder is!

Geldzorgen

Het probleem van zo’n vrijgevige koning is wel dat hij misschien niet altijd even goed let op het dagboekje van het Koninkrijk. Doordat hij zo veel snoep en chocola geeft aan zijn mensen gaat het namelijk niet zo goed met de schatkist van het land. Al snel is de bodem in zicht… En dan? Hoe kan hij er nu voor zorgen dat de mensen weer vrolijk en gelukkig zijn? Samen met zijn adviseur, Jill, probeert hij nog zoveel mogelijk geld bij elkaar te sprokkelen. Zelfs door tussen de kussens van de verschillende banken in het enorme paleis te kijken! Je weet immers nooit wat er nog tussenzit.

Strijd

En gemene keizer als buurman hebben vraag natuurlijk ook om problemen. Keizer Nurbizoon maakt het Eddieland regelmatig knap moeilijk. De keizer wil namelijk het liefst zoveel mogelijk land om over te heersen, en, nou ja, daar heeft koning Eddie genoeg van. Doordat er geen geld meer in de kas van Eddieland zit, geeft dat de keizer weer een mooie aanleiding om de inwoners van het vrolijke land tegen de koning op te zetten. En dat lijkt hem nog goed te lukken ook! Het gaat zelfs zo ver dat de keizer de koning uit het land weet te zetten. Maar zal die daar bij laten zitten?


Recensie over Koning Eddie en de kwade keizer

CooleSuggesties topper

Koning Eddie en de Kwade Keizer is een geweldig leuk boek. Het is maf, origineel en lekker vlot geschreven. De grapjes zijn hilarisch, in de stijl van Jozua Douglas en als een gematigde versie van David Walliams, met duidelijke tekeningen die het verhaal nog wat extra’s geven. Een heerlijk verhaal voor fans van Graphic Novels, die eens wat meer richting een normaal boek willen lezen.

Score: 9


Informatie

Informatie

Koning Eddie en de kwade keizer,
Illustrator: Andy Riley
Uitgever: Van Holkema en Warendorf, 224 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789000353484. Prijs: 12.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.