logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Komt een dier bij de dokter, Bouwien Jansen

9789048817276 komt een dier bij de dokter

Het boek Komt een dier bij de dokter gaat over de tweeling Bente en Bram. Hun ouders hebben steeds ruzie, en gaan flink aan hun relatie werken. Blijkbaar is daarbij geen ruimte voor het tweetal. Zij mogen bij hun opa gaan logeren, die verzorger is in een dierentuin. Dat logeren is dus helemaal geen straf, dat begrijp je! Zeker niet als hun opa twee sleutels voor het tweetal regelt, waarmee ze altijd naar binnen kunnen…

En daarmee komen ze in een wonderlijke wereld van dieren terecht. En de verzorging, op verschillende manieren. Want naast hun opa, die vooral zorgt voor het eten en het schoonmaken van de verblijven, is er ook dierendokter Henk, die Bente en Bram maar wat graag betrekt bij het helpen. Zo komt het tweetal telkens weer in nieuwe verrassende en grappige situaties terecht. Opa is daarbij streng, maar ook zeker goedlachs en super aardig. Hij kan nooit lang boos zijn op het tweetal!

Het boek bestaat uit heel korte hoofdstukken, in een groot en helder lettertype. Door de korte zinnen, die vlot zijn geschreven, leest het boek makkelijk weg. tel daarbij de grappige, ontroerende en lieve verhalen bij op, en je begrijpt dat het kleine, bijna vierkante boekje Komt een dier bij de dokter echt een boek is dat je gelezen moet hebben. Bij de verhalen staan grappige, vluchtig getekende illustraties in zwartwit, van Sylvia Weve.

Komt een dier bij de dokter, Bouwien Jansen
Moon, mei 2013, 128 pagina’s, paperback.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789048817276


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.