logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Kolletje, Pieter Feller en Natascha Stenvert

Recensie: Kolletje, Pieter Feller en Natascha Stenvert

Kolletje is een ontzettend leuk en vrolijk meisje. En een tikkeltje eigenwijs, maar dat mag best. Haar echte naam is Katharina Orselia Laetitia, maar dat is wel heel erg lang. Daarom neemt ze de eerste letters van haar namen KOLletje! In dit boekje, het eerste van een serie schitterende verhalen, lees je hoe Kolletje kennis maakt met haar nieuwe toversokken. Sokken, waarmee ze de meest wonderlijke dingen kan laten gebeuren!

De serie boeken van Kolletje is een schitterende serie om uit voor te lezen, en voor oudere kinderen om te lezen. In de korte avonturen maakt ze allerlei leuke dingen mee met haar vader en moeder. Zo haalt ze een spin weg waar haar papa bang voor is, of is ze lekker aan het kleuren, maakt ze zandtaartjes. telkens stuit ze op dingen die ze niet leuk vind. Hoe kan ze die oplossen? Telkens als ze voor een onmogelijk probleem lijkt te staan komen de sokken, die ze van haar lievelingstante heeft gekregen, prima van pas!

Dit boekje is een hernieuwde uitgave van het originele boek, dat in 2005 verscheen. De verhalen zijn nog steeds perfect en superleuk om te lezen. De illustraties zijn kleurrijk en vrolijk, en laten goed zien wat er gebeurt. Het enige nadeel is het formaat. De letters zijn al wat aan de kleine kant, maar staan ook nog eens dicht op elkaar. Dat is – om voor te lezen – niet altijd even handig. Dat is ook het enige minpunt dat ik kan vinden, want de avonturen van Kolletje zijn super!

Kolletje, Pieter Feller en Natascha Stenvert
Moon uitgevers, maart 2012, 64 pagina’s, hardcover.
Prijs: 11,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789048813285


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.