Recensie: Kolletje leert zwemmen, Pieter Feller en Natascha Stenvert

9789048818310 kolletje leert zwemmen

Ken je Kolletje nog? We hebben al een paar keer over haar avonturen geschreven. Kolletje is een meisje, dat op haar verjaardag heel bijzondere sokken heeft gekregen. Toversokken. Daarmee kan ze de meest bijzondere dingen laten gebeuren. En dat is natuurlijk wel een beetje aftasten. Wat kan wel, en wat gaat net te ver op het gebied van toveren? Gelukkig is Kolletje een verstandige meid, en komt het meestal wel goed.

In Kolletje leert zwemmen draait het allemaal om de zwemles van Kolletje. Want, zoals de meeste bij de meeste kinderen, vinden de ouders van Kolletje het ook heel belangrijk dat zij leert zwemmen. Samen met een aantal andere kinderen, waaronder haar buurjongen Dirk. Op die zwemschool leert ze allerlei kinderen kennen. Sommigen wil Kolletje helpen, anderen wil ze straffen omdat ze stoute dingen zeggen of doen. En dat alles kan, dankzij haar toversokken. Een keer Katharina, Orselia Laetitia zeggen en hard denken wat ze graag wil… en dan komt het uit!

Ook dit deel van Kolletje is om van te smullen. Voor jong en oud – iedereen zal Kolletje in de kortste keren in hun hart sluiten. Hoe kan het ook anders, met zo’n lieve meid? Het is ontzettend leuk en vlot geschreven, en staat vol kleine tekeningen in kleur. Deze grappige prenten laten perfect zien wat er in het verhaal gebeurt, en zorgt voor een vrolijke noot in de verhalen. Een aanrader voor alle kinderen die op zwemles gaan.

Kolletje leert zwemmen, Peter Feller en Natascha Stenvert
Moon uitgevers, oktober 2013, 77 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789048818310

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.