logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Koken op een vuurtje, Mme Charlotte

Koken op een vuurtje

Een tijdje geleden recenseerden we het prijswinnende boek On Fire: het BBQ-kookboek voor vrouwen. Dat boek doorbrak een aantal vreselijke taboes. Het belangrijkste taboe is wel dat barbecueën alleen voor mannen zou zijn. Of dat je d’r alleen maar vlees op kunt bereiden. In de zomer. De eerste twee taboes bleken vrij eenvoudig te breken. Barbecuen wordt steeds populairder, ook voor vrouwen. En dankzij de vele vegetarische gerechten in het boek On Fire weten we ook dat groenten en fruit prima te gebruiken zijn.

Overal barbecueën

Maar om nu ook in de winter te gaan barbecuen: dat gaat misschien nog net een stapje te ver. Daarbij zal ik ook zeker niet de enige zijn! Gelukkig heeft Charlotte haar kookboek On Fire flink uitgedund (lees: de herfst-en wintergerechten verwijderd) en aangevuld met leuke tips die je op verschillende locaties kunt gebruiken. Want als het mooi weer is wil je er natuurlijk op uit. Of niet. Het boek koken op een vuurtje is opgedeeld in vier sfeervolle hoofdstukken: barbecue en zei, zonder barbecue, barbecue in de tuin, en barbecue op de camping. In alle vier de hoofdstukken vind je specifieke tips die je meteen kunt gebruiken. Ook vind je een aantal recepten die erg goed bij die locatie passen, maar ook drankjes en decoraties mogen niet ontbreken. Want zoals ook bij ook bij Koken op een vuurtje geld dat de sfeer een barbecue maakt of breekt. En dan kun je maar beter je best een om die sfeer zo goed mogelijk te houden!

Vegetarisch

Als je het boek On Fire in je bezit hebt,  dan is de aanschaf van koken op een vuurtje niet heel erg zinvol. Het gros van de gerechten staan daar namelijk ook al in vermeld. Heb je het eerste boek echter nog niet in huis, en ben je niet direct van plan om in de herfst of winter te gaan barbecuen, dan is koken op een vuurtje een leuk en origineel boek, met zeer toegankelijke gerechten. Dit kookboek is zeker een welkome aanvulling op het assortiment barbecueboeken. Het merendeel van de gerechten is vegetarisch, wat best bijzonder is. Beginnend barbecue-ers zullen misschien een beetje teleurgesteld zijn over het ontbreken van de alom bekende vleesgerechten, maar het is een schrale troost dat ook die (hoewel in beperkte mate) aanwezig zijn. Voor de zoetekauwen onder ons zal het een feest zijn om te vernemen dat ook zoete gerechten zijn opgenomen in het kookboek, als ook een aantal drankjes die perfect bij het betreffende seizoen aansluit.

Koken op een vuurtje, Mme Charlotte
uitgeverij Snor, 166 pagina’s, paperback.
Prijs: 14,95 euro. ISBN: 9789079961986


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.