logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Koen Kampioen – Goud op Aruba, Fred Diks

koen kampioen op aruba Fans van Koen Kampioen weten inmiddels dat er heel wat meer komt kijken bij een goed voetballer zijn dan alleen balcontrole en goals scoren. Koen bijvoorbeeld, de hoofdpersoon in de boeken van Koen Kampioen, zal zijn hele team altijd voor zijn eigen persoonlijke prestaties zetten. Als je niet wint als team, dan win je niet echt. Dat merk je heel goed als hij samen met zijn vriend Niels mee mag naar Aruba, maar ook vooral aan zijn teleurstelling als de geblesseerde vriend Wesley na een korte revalidatie toch weer geblesseerd raakt. In Goud op Aruba spelen Koen en de rest van FC Stark echter niet op onze koude, regenachtige voetbalvelden. Nee, ze mogen naar een internationaal jeugdvoetbaltoernooi in Aruba! Daar mogen Koen en Niels logeren bij een gastoudergezin, zodat ze echt leren hoe het er aan toe gaat op het tropische eiland. Daar leren ze de jongen Rayson kennen, die ook mee doet met het toernooi. Hij is zelf heel erg goed, en haalt het liefst de hele dag grapjes uit met iedereen om hem heen. En natuurlijk heeft de organisatie een aantal bijzondere dingen gepland om te doen voor alle voetbalteams, zodat ze ook een beetje kunnen ontspannen. Maar ja: zo veel goede teams uit heel de wereld, is FC Stark daar wel tegenop gewassen? Zeker nu ze ineens moeten voetballen bij die tropische temperaturen… dat valt nog helemaal niet mee! Koen Kampioen – goud op Aruba is een leuk en spannend boek over de foetbalfanaat Koen. Hij leeft voor voetbal, dat is duidelijk, zijn hele leven staat in het teken van de zwart-wit geblokte bal. In dit avontuur komt er echter nog veel meer kijken, zoals de verliefdheid van Raysons oma, een reddingsactie in het water, de blessure van Wesley, een spannende zwempartij in een groot cruiseschip en nog veel meer. Een echte aanrader voor jongens – helemaal als je van voetbal houdt!

Informatie

Koen Kampioen – Goud op Aruba, Fred Diks
Illustrator: ivan en ilia Kluitman, 128 pagina’s, hardcover. Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789020669251

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.