Recensie: Koe zoekt boer, the Game Master

Bertha, Gretha, Jacoba, Johanna en Klara zijn naarstig op zoek naar de ideale boer. In het humoristische kaartspel Koe zoekt Boer helpen de spelers deze wanhopige koeien in hun zoektocht naar de Superboer. De stemming in de koeienstal stijgt snel, bij het zien van de stoere stier. Ook een volle ruif draagt bij aan een beter humeur. De spelers proberen ondanks het wisselvallige weer zoveel mogelijk koeien op hun boerderij blij te maken. Wie vat de koe bij de horens?

Kaartspelletjes zijn altijd leuk om te doen. En makkelijk mee te nemen, bovendien. Zo ook dit vrolijke spel, Koe zoekt boer. Het is gebaseerd op een leuk gegeven, waarbij je onbewust leert dat blije koeien de beste koeien zijn. Hiertoe heb je een aantal verschillende kaarten ter beschikking: koeienkaarten, ieder met een aantal punten, boerderijen waar vrolijke koeien in kunnen schuilen (veilig zijn voor pesterijen van anderen) kaarten die die je kaarten blij kunnen maken en kaarten waarmee je anderen dwars kunt zitten.

Het leuke van dit spel is dat je zelf een redelijke inbreng hebt: naast de grote stapel leg je namelijk drie kaarten open neer, waar je uit kunt kiezen. Wil je dat niet, dan mag je een kaart van de stapel pakken. Een gokje, maar toch. Het is wellicht beter dan de drie alternatieven die open en bloot op tafel liggen. Denk daarbij ook aan de negatieve gevolgen van je koeien: aan het einde van het spel is het wellicht handig om verdrietige koeien uit je wei te jagen, in ed wei van je tegenstander, in plaats van het naarstig verzamelen van vrolijke koeien. Om vervolgens te zien dat je concurrent een kaart pakt die de verdrietige koeien vrolijk maakt… onvoorspelbaarheid ten top bij dit vrolijke kaartspel!

Koe zoekt boer, The Game Master
Prijs: 6,99 euro. maart 2011. Leeftijd: vanaf 8 jaar.
Aantal spelers: 2-5. Speltijd: ongeveer 15-20 minuten.

Speelgoed koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.