logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Kobo Glo en Kobo Mini ereader


kobo

Lezen is één van de fijnste dingen die er zijn. Even lekker verdwalen in een andere wereld, een andere tijd, een andere persoon. Gewoon, vanuit je luie stoel, je bed, de trein, tram, bus of zelfs je wc! Hoewel boeken een bepaalde sfeer en uitstraling hebben, is er ook zeker wat te zeggen voor ebooks. Zoals de ereaders van Kobo. De Kobo Mini is ’s werelds kleinste en lichtste eInk eReader op de markt. En hij is niet alleen klein, maar ook nog goedkoop: je koopt ‘m al bij Libris en Blz. voor 79,95 euro! De 5 inch Kobo Mini past gemakkelijk in iedere tas en jaszak en bevat alle features die klanten van Kobo zo waarderen.

Zoals de meeste ereaders maakt de Kobo gebruik van eInk techniek: een mat oppevlak zorgt ervoor dat het scherm niet spiegelt, en het altijd goed leesbaar is: zelfs in fel zonlicht! De Kobo Mini is beschikbaar in zwart en wit en biedt een selectie van drie stijlvolle covers in azuurblauw, robijnrood en paars. Perfect voor mensen die veel op pad zijn, jongeren en lezers die voor het eerst een eReader gebruiken. Tijdens het lezen kun je het lettertype naar smaak aanpassen. Een ander font, maar ook een andere lettergrootte. Je kunt zelfs een Dyslexie-lettertype kiezen. Perfect voor mensen dus met dyslexie, maar ook voor slechtzienden of ouderen. Je past je boek aan op je eigen wensen!

De Kobo Glo heeft deze maand de Consumentenbond-test met vlag en winpel doorstaan. Met een 8,5 kwam de Glo als winnaar uit de bus. Het is de grote broer van de Kobo Mini. De Consumentenbond zegt over de Kobo Glo:“Technisch gezien doet de Glo een paar stapjes vooruit: het scherm is wat beter, en de processor wat sneller dan van zijn voorganger. Meest opvallend en vernieuwend is de achtergrondverlichting voor prettiger lezen in het donker.” Ook qua leescomfort scoort de KoboGlo goed. Zo heeft deze lichte eReader veel opties voor het lezen van tekst en bevat de Kobo Glo zelfs een speciaal lettertype voor dyslectici.

De 6-inch Kobo Glo eReader is verkrijgbaar in zwart en wit en biedt de keuze uit een aantal verwisselbare Kobo covers voor een stijlvolle achterkant in de kleur Sunset Roze, Blauwe Maan of Silver Star. Dankzij de wifi functie is het eenvoudig om diverse internationale en Nederlandstalige boeken op te zoeken en aan te schaffen vanuitwww.kobobooks.nl, waar ook veel gratis eBooks te verkrijgen zijn. Alle eBooks die men zelf koopt, en die Kobo automatisch opslaat in de Kobo Cloud, zijn dankzij het open platform te lezen op elk geschikt apparaat. De mogelijkheid om het licht van de eReader naar eigen behoefte in te stellen, maakt deze eReader ideaal voor zowel overdag als voor de donkere winteravonden. Je koopt de Glo voor 129 euro, inclusief btw.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.