logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Kobe en de knuffeldraak, Axel Janssens

kobe en de knuffeldraak

In Wat doet Kobe in die doos? heb je al kunnen kennismaken met de fantasierijke jongen Kobe en het jongetje dat graag opschept: Leopold. In Kobe en de knuffeldraak is Leopold jarig, en heeft hij alle jongens van zijn klas uitgenodigd. Want morgen wordt hij zes jaar! Een flinke leeftijd, dat stoer gedrag vraagt. Als Leopold ontdekt dat Kobe een knuffeldraak bij zich heeft, drijft Leopold dan ook direct de spot met hem. Heel gemeen, zelfs.

Leopold probeert Kobe namelijk bang te maken, en bedenkt het ene monster na het andere. Maar Kobe is niet bang, want zijn knuffeldraak weet precies hoe hij zijn vriend moet beschermen! Keer op keer vertelt Kobe dan ook hoe hij het gemene monster zal verslaan. De monsters worden steeds enger, en komen steeds dichterbij… totdat Leopold zelf bang wordt en ’s nachts niet kan slapen! Gelukkig heeft Kobe een heel bijzonder cadeau bij zich, waar Leopold baat bij heeft: een rode knuffeldraak! Leopold neemt het cadeau graag aan, en gaat met een gerust hart slapen.

Kobe en de Knuffeldraak is een heerlijk boek om te lezen en voor te lezen. Kinderen leren dat het helemaal niet erg is als ze nog slapen met een knuffel, en ook dat het helemaal niet erg is om af en toe lekker te dromen! Bovendien zien ze op deze manier dat plagen helemaal niet aardig is, en dat het zelfs tegen ze kan keren, zoals met Leopold het geval was. Het boek is geweldig mooi vormgegeven, met foto’s van zelfgemaakte poppetjes. Het is dus een echt drie-dimensionaal boek, dat er op zijn eigen manier heel echt uitziet. De figuurtjes hebben bovendien een geheel eigen, cartooneske stijl. Erg lieflijk en zacht. Kinderen zullen direct weg zijn van Kobe!

Kobe en de knuffeldraak, Axel Janssens
Clavis, oktober 2013, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789044819670


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.