logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Knutselen met natuurlijke materialen, Clare Youngs


knutselen met natuurlijke materialen

Kinderen vinden knutselen altijd superleuk. Het nadeeltje vinden sommige ouders echter dat je flink in de buidel moet tasten voor bijzondere materialen, terwijl de projecten al vrij snel in de kliko of bij het oud papier belanden. Wat dacht je dan van natuurlijke materialen, die je gewoon vindt in het bos? Leuk om te zoeken en verzamelen, maar nog leuker om mee aan de slag te gaan!

In Knutselen met natuurlijke materialen staan 35 knutselprojecten waar kinderen dol op zullen zijn. De projecten zijn bedacht met het milieu in het achterhoofd, en zullen kinderen urenlang bezighouden. Zo kun je leuke dierfiguren maken, maar ook versieringen, speelgoed, sieraden, cadeautjes en nog veel meer. De projecten worden niet alleen gemaakt met natuurlijke materialen, maar ook met gerecycled materiaal – een plastic zakje wordt het zeil van een Fruitbootje; het Bosvolkje ontstaat uit dennenappels en zaaddozen; een stukje schors is de basis voor het Aboriginal schorsschaaltje en een stukje leisteen wordt omgetoverd tot een mooie speld.

Het boek is schitterend en kleurrijk vormgegeven. Na een inhoudsopgave lees je wat je onder andere nodig gaat hebben (schaar, lijm, viltstiften,…) en waar je de natuurlijke materialen kunt vinden. Maar dat niet alleen, ook lees je wanneer je welke materialen het beste kunt gaan verzamelen, en hoe je ze het beste kunt bewaren – superhandig, zo bespaar je jezelf bedorven en beschimmelde materialen! De rest van het boek is opgedeeld in thema’s. Van ‘knutselen en laten zien’ tot thema’s als ‘spelen’, ‘cadeautjes en sieraden’, ‘kleurrijke figuren’ en ‘doldwaze dieren’. Per project van twee pagina’s wordt een stap-voor-stap instruciues aangevuld met een mooie paginagrote kleurenfoto. Het stappenplan wordt verduidelijkt met kleurenfoto’s. Afgesloten wordt met een handige verzamellijst, sjablonen die meteen gebruikt kunnen worden, namen van leveranciers en een duidelijk en uitgebreid register.

Knutselen met natuurlijke materialen, Clare Youngs
Librero, november 2012, 123 pagina’s, paperback.
Prijs: 9,95 euro. ISBN:9789089982230


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.