logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Knuffelkonijnen: omhoog en omlaag, David Melling

knuffelkonijnen-omhoog-en-omlaag

Jaren geleden mochten we het boek Ik wil een knuffel lezen, met beer Dorus in de hoofdrol. Sinds die tijd zijn we absoluut verliefd op de lieve beer, die heel wat vriendjes in het bos heeft rondlopen. Die vriendjes krijgen een steeds grotere rol in de verhalen, waarbij de gekke capriolen van de konijnen erg opvallen. Zo erg zelfs, dat schrijver David Melling een boekje aan de konijntjes heeft opgedragen: Knuffelkonijnen: omhoog en omlaag!

Het prentenboek Knuffelkonijnen: omhoog en omlaag is een stevig kartonboekje, waarbij op iedere twee pagina’s een tegenstelling staat omschreven. En dat zijn niet de meest voor de hand liggende tegenstellingen, maar bijvoorbeeld tegenstellingen als duwen en trekken, lief en stout, blij en boos. En dat natuurlijk met de leuke, lieve en grappige tekeningen van David Melling erbij. De konijntjes hoppen vrolijk over de pagina’s op hun springstokken met vrolijk gekleurde helmpjes. De tekst staat in rijm op de pagina’s geschreven, met de tegenstellingen zelf groot en vetgedrukt. Handig voor de voorlezers, dan weet je meteen waar je de aandacht op moet leggen. Naast de tegenstellingen zijn er genoeg andere elementjes om naar te kijken, te zoeken en over te praten. Erg leuk! Een geweldige aanvulling op de serie van Dorus de beer.

Informatie

Knuffelkonijnen: Omhoog en omlaag, David melling

Illustrator: David Melling
Van Goor, 24 pagina’s, hardcover.
Prijs: 6,99 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789000343539


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.