Recensie: Knuf is zoek, Gerlinde Vandenberghe en Rik de Wulf


Het huis is rommelig en Knuf is zoek! Kamiel vermoedt dat Knuf alweer zijn lievelingsspelletje speelt: verstoppertje! Hij wil Knuf terugvinden en vraagt hulp aan mama en papa. Maar die hebben geen tijd. Kamiel moet eerst maar eens zijn speelgoed opruimen. Maar daar heeft Kamiel geen tijd voor, hij moet Knuf vinden! Dan maar hulp vragen aan Ollie, Pim en Frisko, zijn speelgoed.

Een bijzonder leuk boekje, dat ook nog eens lekker vrolijk is getekend (hoewel het wel een beetje sneu is dat iedereen in te korte kleding lijkt te kopen). Knuf is zoek vertelt het verhaal over een jongetje dat zo’n enorme benden van zijn kamer heeft gemaakt, dat hij zelfs zijn favoriete knuffel niet kan vinden. Herkenbaar voor ieder kind, want iedereen is wel eens iets kwijt. Maar opruimen? Nee, daar is geen tijd voor – dat is niet leuk genoeg. Gelukkig wil zijn speelgoed hem wel helpen met opruimen. Zo gaat het ene knuffeldier in een kar zitten, een ander in een auto… zo is er in mum van tijd een hele rij met voertuigen, volgeladen met speelgoed. Het resultaat? een lege vloer, én de verstopplek van knuf die boven water komt! De wijze les voor ouders: kinderen doen alles, zo lang het maar leuk is. En zelfs opruimen kun je leuk maken!

Knuf is zoek, Gerlinde Vandenberghe en Rik de Wulf
Baeckens Books, november 2011, 30 pagina’s, hardcover.
Prijs: 8,95 euro. ISBN: 9789054617761

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Reacties

Eén reactie op “Recensie: Knuf is zoek, Gerlinde Vandenberghe en Rik de Wulf”

  1. […] idool. Dat helpt en trots laat Kamiel zijn kapsel tuis aan zijn beste vrienden zien: de knuffels Knuf, Ollie, Frisko en Pim. Wat Kamiel niet weet, is dat zij hem stiekem […]

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.