logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Knor is een held, Monique Berndes en Mark Janssen

Knor is een held Knor kennen we inmiddels allemaal, Sem, een jongen in een klein dorpje,  heeft het varken gewonnen tijdens en loterij. Zijn buurvrouw was er helemaal niet blij mee, zo’n raar beest in de buurt, maar inmiddels lijkt ze er redelijk aan gewend. Maar natuurlijk zit Sem ook nog gewoon op school. En in de klas van Sem hebben heel wat kinderen dieren, die allemaal kunstjes kunnen. Vooral Glen schept behoorlijk op over zijn grote hond, die van alles en nog wat kan. Meester Damian, de schoolmeester van Sem, houdt een wedstrijd in de klas. Het dier dat het knapste kunstje kan, heeft gewonnen. Alle kinderen gaan vol overgave aan de slag met hun dieren, maar Glen vind het allemaal maar niks: zijn hond is toch de beste, en andere dieren kunnen toch geen kunstjes? Maar dan laat de buurvrouw zen dat ook varkens prima kunstjes kunnen leren. Als je maar weet wat ze lekker vinden, en dat is in het geval van Knor een perenschil. En dus leren ze Knor in een paar dagen hoe je een deur kunt openmaken. Maar is dat genoeg om te winnen? Knor is een held is een herkenbaar boek voor veel kinderen: jaloezie, onzekerheid en de drang om de beste te zijn spelen allemaal mee in dit boekje, op niveau M4. Daarbij laat schrijfster Monique Berndes ook zien dat de grootste opscheppers niet direct moeten winnen. Knor heeft dan misschien niet laten zien dat hij het knapste kunstje kan, hij is absoluut een held.

Informatie

Knor is een held, Monique Berndes
Illustrator: Mark Janssen De Vier Windstreken, 32 pagina’s, hardcover. Prijs: 8,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789051163704

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.