logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Knipper kikker, Goliath Games


Knipper Kikker is een grappig spel, dat je een beetje zou kunnen beschouwen als balletje-balletje voor beginners. Voor dit spel heb je een paar items nodig: vliegjes, kunststof kikkers die hol zijn van onder (de bekers, zoals je wilt) en een heel bijzondere bril, die lijken op grote kikkerogen. De persoon die moet gaan raden zet de kikkerbril op. Die bril heeft een heel coole functie: die kan namelijk zijn ogen open- en dichtdoen!

En dat is nou net het leuke. De andere spelers gaan balletje-balletje spelen. Ze schuiven de vlieg – een heerlijk hapje voor een kikker, zoals je weet – van de ene beker naar de andere. Het liefst op momenten dat de kikker zijn ogen dicht heeft. Na drie keer knipperen mag de kikker raden waar het vliegje zich bevind. Heeft hij het goed, dan is de buit voor hem. Is het fout? Dan mag de volgende speler, en krijgt de kikker een beker in zijn pootjes om mee te doen met balletje-balletje.

Knipper Kikker is een super leuk spel, dat ook voor jongere kinderen heel geschikt is. Let met het voorbereiden wel even op, want je moet nog al wat stickeren met oogjes en mondjes. Dat kort even wat voorbereidingstijd, maar als je ’t voor elkaar hebt, ben je d’r wel helemaal klaar voor. Het spel is heerlijk onvoorspelbaar, en daardoor kan het hilarische momenten opleveren. Soms blijven de ogen lang dicht, dan weer heel kort. Er is natuurlijk nog een hindernis: de pupillen van de kikker vormen een soort kokertjes, waardoor je een stuk minder ziet.

Door de eenvoudige regels is het spel zeer geschikt voor jongere kinderen. Het is knap lastig om te bepalen waar de vlieg naartoe wordt geschoven, zeker voor jongere kinderen is het echt gokken. Gelukkig heb je het voordeel van het geluid, waardoor je meestal wel kunt gokken waar de laatste beweging is geweest. Spreek vooral goed af of je afleidende geluiden mag maken – hier was het op een gegeven moment zo’n beestenbende dat je echt niet meer kon horen of er überhaupt een vliegje werd verschoven… Knipper Kikker is genomineerd voor speelgoed van het jaar 2015, voor de categorie 6-7 jaar.

Informatie

Knipper kikker, Goliath Games
Prijs: 24,99 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar.
Aantal spelers: 3-5. Speltijd: ongeveer 40 minuten

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.