logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: K’Nex K-Force Dual Cross Bouwset


De keuze is gemaakt voor Speelgoed van het Jaar 2015, en de K’Nex K-Force zelfbouwpistolen zijn daar ook als winnaar uit de bus gekomen. Wij ontvinden deze enorme doos en gingen vol overgave aan de slag om de K’Nes K-Force Dual Cross in elkaar te zetten. Uit de doos komen een flinke handleiding en enkele zakjes met bouwstenen, connectiestukjes en natuurlijk de onderdelen voor de pistolen. 

De handleidingen van K’Nex vergen het nodige inzicht. Je ziet per stap welke onderdelen je nodig hebt, maar niet hoe je die precies in elkaar moet klikken. Dat moet je ook bij de K-Force Dual Cross uit de fotootjes halen, waarop je de nieuwe elementen zo overzichtelijk mogelijk gefotografeerd ziet. In welke volgorde je ze in elkaar moet zetten en hoe, dat laten ze graag aan je eigen verbeelding over. Zo leer je natuurlijk zo snel mogelijk hoe je constructies maakt met K’Nex, maar een tikje frustrerend is het soms wel.

De K’Nex K-Force Dual Cross is een bijzonder pijltjespistool: in feite zijn het twee lange pistolen, die je met een stevige constructie met elkaar verbind. Je moet ‘m dus echt met twee handen vasthouden, want het gevaarte is tamelijk topzwaar. Aan de zijkant van het pistool kun je pijlhouders vastklikken, waardoor je zes pijltjes kunt meenemen. Het laden en schieten gaat eenvoudig. Aan het schietmechaniek zit een soort trekkoord waarmee je de houder kunt spannen. Aan de achterkant zit een mechaniek waarmee je de pijl kunt wegschieten. Het enide dat je hoeft te doen is dat mechaniek in te drukken. Met de trekker en een heel lange staaf (een combinatie van staven, met elkaar bevestigd door koppelstukjes) gaat dat probleemloos. Aan de voorkant komen vier flexibele staven, zodat het lijkt alsof je een kruisboog gebruikt. Erg stoer!

Opmerkingen en tips? Jazeker! Ten eerste: probeer de pistolen afzonderlijk uit, voor je ze met elkaar verbind. Wij hadden ‘m helemaal in elkaar zitten, toen we ontdekten dat het linkerpistool niet goed functioneerde. En dat deel controleren als hij los is, is toch een stuk eenvoudiger! Ook vonden we de Dual Cross instelling niet fijn. Voor het plaatsen van nieuwe pijltjes moest je ‘m echt even neerleggen, omdat hij te groot en te zwaar is om met één hand vast te houden. De kruisboog-look is wel erg stoer. Een kortere variant was zo gemaakt, met slechts één pistooldeel. In de handleiding vind je overigens nog een aantal varianten die je kunt maken met deze set. En natuurlijk kun je ‘m ook combineren met andere bouwsets. Je fantasie vormt daarbij de grens.

Speelgoed en spellen koop je bij:

K-10X Bouwset € 17,99
De K-10X bouwset is de perfecte set om je K-FORCE verzameling mee te beginnen. De set bevat meer dan 75 onderdelen, waaronder diverse K’NEX bouwstukken, een patroonkamer, een handgreep, een voorlaadring en vijf schuimpijlen. Pas de blaster aan hoe jij hem wil hebben of combineer de bouwset met de Mini Cross set voor een dubbel zo coole blaster! Met de K-10X schiet je tot wel 22 meter ver op je tegenstanders!

Mini Cross Bouwset € 17,99
Bouw je eigen mini kruisboog blaster met Mini Cross! Deze set bevat ruim 60 onderdelen met daarin K’NEX bouwstenen, een patroonkamer, een handgreep, een voorlaadring en vijf schuimpijlen. Wanneer je deze set combineert met de K-10X set bouw je een extra gave K’NEX blaster!

K-20X Bouwset € 29,99
Met de K-20X bouwset kun je niet één, niet twee, maar drie verschillende blasters maken! Ook kun je een schietschijf bouwen, waar je je schietvaardigheden op kunt oefenen. In de doos zitten meer dan 150 onderdelen, waaronder een patroonkamer, twee pijlhouders, een handgreep, een voorlaadring en vijf schuimpijlen.

Battle Bow Bouwset € 29,99
Ben jij een Robin Hood in de dop? Dan is de boogset Battle Bow bij uitstek geschikt! Bouw jouw eigen geweldige blasters met de ruim 170 onderdelen, waaronder een patroonkamer, twee pijlhouders, een handgreep, een voorlaadring en vijf schuimpijlen. Kies voor één van de drie verschillende pijl en boog variaties of pas de boog naar je eigen wensen aan. Ook zitten er instructies bij om een schietschijf te maken. Met welke blaster maak jij de blits?

Dual Cross Bouwset € 49,99
Nog meer speelplezier vind je met de Dual Cross bouwset. Als je uitgekeken bent op één model, dan is er keuze uit maar liefst vijf verschillende basismodellen, waarmee je jouw eigen geweldige blaster kunt bouwen. Met deze uitgebreide set kun je ook een schietschijf bouwen om je schietkunsten verder mee te oefenen. De bouwset bevat ruim 350 onderdelen, waaronder twee patroonkamers, drie pijlhouders, twee handgrepen, twee voorlaadringen en zeven schuimpijlen. Met de Dual Cross bouwset verpletter je je tegenstanders met dubbele schietkracht!

Mega Boom Bouwset € 49,99
Niets is te gek met de Mega Boom bouwset! Met deze set bouw je uit 300 onderdelen maar liefst vijf verschillende gave modellen voor oneindig veel variatie. De schietschijf die je kunt bouwen maakt de set helemaal compleet en je bent klaar voor de ultieme K-FORCE strijd!

Pijlenset € 6,99
Heb je liever nog meer munitie om af te schieten of zijn je pijlen op? Er is ook een pijlenset met 10 schuimpijlen én een schietschijf verkrijgbaar. Laad je blaster met extra pijlen en ga de strijd aan!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.