logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: K’Nex K-Force blasters: je eigen zelfbouw pijltjespistool

De lente is weer in volle gang, en dat is wel een tijd waarop onze jongens vooral buiten gaan spelen. In onze buurt zijn pijltjespistolen helemaal hip, zo’n beetje alle jongens lopen met minstens één geweer rond. In de meest uiteenlopende merken. En wie weet zien we binnenkort wel een aantal K-Force pistolen ronddwarrelen, de nieuwste (en eerste) blasterlijn van  KNEX. Het merk K’NEX ken je natuurlijk wel als constructiespeelgoed, waar jongens en meisjes oerstevige constructies mee kunnen maken. Welnu, combineer dat met op maat gemaakte pistoolonderdelen, en je hebt een geweldige manier om stevige en stoere blasters in elkaar te zetten, die je bovendien helemaal naar smaak en stijl kunt veranderen en uitbreiden! 

Wij mochten de K-10x bouwset uitproberen. In de set zitten meer dan 75 onderdelen, waaronder ook een handleiding om de blaster in elkaar te zetten. Zoals K’NEX betaamd is die handleiding wel volledig, maar slaan ze wel een paar stappen over. Je krijgt een constructie te zien met een flink aantal onderdelen erin, en die kun je op het oog namaken. Daar worden kinderen dus al direct uitgedaagd. Onze kinderen hadden er in ieder geval geen problemen mee, hoewel ze soms wel even goed moesten kijken wat de bedoeling was. Het vastzetten van het blasterdeel bleek een beetje extra rkacht en handigheid nodig te zijn. Met alle onderdelen bevestigd kwam er echter een bijzonder stevige blaster tevoorschijn, die mij als oppertester aangenaam verraste. Ik had namelijk toch een iets minder stevig resultaat verwacht, maar hij kan echt goed tegen een stootje. De blaster is eenvoudig te laden, zonder al te veel kracht, en schiet de pijltjes ver weg. Tot wel 22 meter! Het bijzondere is dat de K-FORCE blaster helemaal naar smaak aan te passen, en uit de breiden met normale K’NEX of andere K-Force blasters. In de handleiding staan ook instructies om meerdere blasters te combineren. Erg cool! Natuurlijk zijn de blasters veilig in gebruik en kun je niemand bezeren met je geweldige schietacties.

Er zijn zes verschillende sets verkrijgbaar en wanneer je sommige sets combineert kun je de meest creatieve en persoonlijke blasters maken. Blijf bouwen en vernieuwen met K-FORCE, het nieuwe speelgoed van KNEX!

K-10X Bouwset € 17,99
De K-10X bouwset is de perfecte set om je K-FORCE verzameling mee te beginnen. De set bevat meer dan 75 onderdelen, waaronder diverse KNEX bouwstukken, een patroonkamer, een handgreep, een voorlaadring en vijf schuimpijlen. Pas de blaster aan hoe jij hem wil hebben of combineer de bouwset met de Mini Cross set voor een dubbel zo coole blaster! Met de K-10X schiet je tot wel 22 meter ver op je tegenstanders!

Mini Cross Bouwset € 17,99
Bouw je eigen mini kruisboog blaster met Mini Cross! Deze set bevat ruim 60 onderdelen met daarin KNEX bouwstenen, een patroonkamer, een handgreep, een voorlaadring en vijf schuimpijlen. Wanneer je deze set combineert met de K-10X set bouw je een extra gave KNEX blaster!

K-20X Bouwset € 29,99
Met de K-20X bouwset kun je niet één, niet twee, maar drie verschillende blasters maken! Ook kun je een schietschijf bouwen, waar je je schietvaardigheden op kunt oefenen. In de doos zitten meer dan 150 onderdelen, waaronder een patroonkamer, twee pijlhouders, een handgreep, een voorlaadring en vijf schuimpijlen. 

Battle Bow Bouwset € 29,99
Ben jij een Robin Hood in de dop? Dan is de boogset Battle Bow bij uitstek geschikt! Bouw jouw eigen geweldige blasters met de ruim 170 onderdelen, waaronder een patroonkamer, twee pijlhouders, een handgreep, een voorlaadring en vijf schuimpijlen. Kies voor één van de drie verschillende pijl en boog variaties of pas de boog naar je eigen wensen aan. Ook zitten er instructies bij om een schietschijf te maken. Met welke blaster maak jij de blits?

Dual Cross Bouwset € 49,99
Nog meer speelplezier vind je met de Dual Cross bouwset. Als je uitgekeken bent op één model, dan is er keuze uit maar liefst vijf verschillende basismodellen, waarmee je jouw eigen geweldige blaster kunt bouwen. Met deze uitgebreide set kun je ook een schietschijf bouwen om je schietkunsten verder mee te oefenen. De bouwset bevat ruim 350 onderdelen, waaronder twee patroonkamers, drie pijlhouders, twee handgrepen, twee voorlaadringen en zeven schuimpijlen. Met de Dual Cross bouwset verpletter je je tegenstanders met dubbele schietkracht! 

Mega Boom Bouwset € 49,99
Niets is te gek met de Mega Boom bouwset! Met deze set bouw je uit 300 onderdelen maar liefst vijf verschillende gave modellen voor oneindig veel variatie. De schietschijf die je kunt bouwen maakt de set helemaal compleet en je bent klaar voor de ultieme K-FORCE strijd!

Pijlenset € 6,99
Heb je liever nog meer munitie om af te schieten of zijn je pijlen op? Er is ook een pijlenset met 10 schuimpijlen én een schietschijf verkrijgbaar. Laad je blaster met extra pijlen en ga de strijd aan!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.