logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: K’Nex Cosmic Quest, Boti

knex helikopter

Het is weer terug! Een paar jaar lang kon je ’t nergens krijgen, maar firma Big On Toy Innovation (ofwel BOTI) haalt het weer naar de Nederlandse schappen. En K’NEX zal waarschijnlijk net zo warm ontvangen worden als jaren geleden. Natuurlijk bestaat het assortiment uit de standaard bouwsets en verzameldozen, maar BOTI haalt ook een paar bijzondere dozen naar ons kikkerlandje: Cosmic Quest, Robo-Creatures, 521 Value Tube en de pretpark-serie zal voor heel veel bouw- en speelplezier zorgen.

Het succes van K’NEX is natuurlijk onveranderd. De creatieve staafjes en verbindingsstukjes zorgen voor ontzettend veel speelplezier. Waarom? Omdat kinderen hiermee de meest bijzondere bouwwerken kunnen maken. Het is echt constructiespeelgoed, waarbij het ruimtelijk inzicht en de fijne motoriek van kinderen op een subtiele en prettige manier gestimuleerd en ontwikkeld worden. uiteraard kun je alle bouwdozen met elkaar combineren en uitwisselen, zodat je ontzettend grote bouwwerken in elkaar zetten. De stukken zelf zijn heel eenvoudig, er zijn eigenlijk geen bijzondere of speciale stenen voor bepaalde bouwsets. Dat draagt ook zeker bij aan de creatieve vrijheid die kinderen hebben. Die vrijheid heeft ook een kleine beperking: niet alle kinderen hebben de fantasie om de leegtes tussen de staafjes in te vullen: voor hen zal het altijd een verzameling stokjes blijven. Maar, zo blijkt, die groep is best klein. Voor alle andere kinderen is het een nieuwe wereld van bouwmogelijkheden en een eerste kennismaking met techniek.

knex cosmic quest

De doos Cosmic Quest bestaat uit 126 onderdelen, en natuurlijk een handleiding. In die handleiding vind je 5 ideeën, die kinderen kunnen nabouwen. Daar inzitten bijvoorbeeld een Mars Rover, een Hovercraft, een alien, een ruimtepak of een moon bike. Maar laat vooral je fantasie de vrije loop, want je kunt er werkelijk álles van maken dat je maar kunt bedenken!

K’NEX Cosmic Quest, BOTI
Prijs: 22,95 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.