logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Klokhuis boek over sport en wetenschap, Fiona Rempt


klokhuis boek over sport en wetenschap

Het televisieprogramma Klokhuis staat al bekend om de leuke manier waarop ze saaie, wetenschappelijke informatie weten over te brengen. Dat ze dit op televisie lukt is niet zo verwonderlijk, er zijn verschillende manieren waarop je saaie informatie leuk kunt aankleden. Op papier is dat een andere zaak, maar ook hier weten ze een leuke mix tussen wetenschap en leuke weetjes te vinden: pure infotainment!

In dit boek koppelt Klokhuis de fenomenen Sport en Wetenschap aan elkaar. Want hoewel er vaak gedacht wordt dat sporters niet de meest slimme mensen zijn (vooroordelen zijn in de regel niet waar) ligt er natuurlijk een flinke wetenschappelijke basis aan ten grondslag. En dat niet alleen: natuurlijk vind je ook ontzettend veel leuke weetjes over verschillende sporten. Zo leer je hoe je een effectbal schiet met voetbal, slaat met tennis/tafeltennis, en leer je hoe je jouw kracht het beste inzet.

Al deze informatie, tips en trucs over evenwicht, kracht, snelheid, balsporten, en ga zo maar door, wordt aangevuld met een flinke hoeveelheid leuke weetjes. Zo lees je dat bowlingballen vroeger van houd zijn gemaakt, en dat de grootste sportbal een diameter heeft van 1,22 meter! Maar ook dat je niet de hele dag even lenig bent, en dat koordansers het liefst een slap koord hebben om over te lopen. En wil je weten waarom deze laatsten steeds met hun benen zwieren, alsof ze twijfelen of ze vooruit of achteruit moeten lopen? In dit boek lees je het allemaal.

Om al die informatie aan te kleden wordt gebruik gemaakt van veel kaders, tekstblokken en vooral veel leuke foto’s en illustraties. Vooral de foto’s van bekende sporters zijn supergaaf!

Het Klokhuis boek over sport en wetenschap, Fiona Rempt
Pimento, april 2012, 128 pagina’s, paperback.
Prijs: 16,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789049925376


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.