logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het klokhuis boek over onderzoek


Het klokhuis is al jarenlang een heel populair wetenschappelijk televisieprogramma voor kinderen. Een vaste rubriek in de televisieshow is: Zoek het uit! waarbij de vraag van een kind wordt beantwoord. In het klokhuis boek over onderzoek wordt dit ook gedaan, aan de hand van een tiental grote vragen: Bestaan aliens? Hoe werken je hersenen? Wat zit er eigenlijk in het binnenste van de aarde? En hoe weet je of iemand liegt?

Het boek over wetenschap legt het je allemaal uit. En doen ze bij het klokhuis natuurlijk wel op hun eigen eigenwijze manier! Het boek is dus lekker speels, met leuke plaatjes, foto’s en handige tekstkaders om iets extra’s uit te leggen. Want onderzoek doen, dat doet iedereen op zijn eigen manier. Dat is ook één van de grote boodschappen die het boek wil uitdragen. De een doet dat vanachter een bureau, onderzoek doen naar onderzoeken die al gedaan zijn. Een ander gaat kijken en observeren, nog anderen gaan zelf experimenteren. En al die verschillende mensen komen aan het woord in dit boek. Zo krijg je niet alleen een heel uitgebreid antwoord op die tien vragen, je leert ook nog eens hoe je zelf onderzoek kunt gaan doen als je zelf vragen hebt!

Het klokhuis boek over onderzoek, Edda Heinsmans
Moon uitgevers, oktober 2013, 128 pagina’s, paperback.
Prijs: 16,95 euro. Leeftijd: vanaf 12 jaar. ISBN: 9789049925819


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.