logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Klincus Boomschors en de maanbloem, Allessandro Gatti

Klincus Boomschors leeft in een klein huisje in het Loofrijk, samen met zijn nieuwe vrienden. Zij zijn de kleine bewoners van de metropool die in de bomen is gebouwd, in het dichte bladerdek van het Grote Bos.Terwijl hij samen met Yuki, Glyn en Ryllo alles aan het plukken is wat ze nodig hebben om het verrukkelijke stokbrood-met-duizend-smaken klaar te maken, ziet hij op een dag een enorme zwerm bijen die zich met grote snelheid naar het koninklijk paleis spoeden.Een grote dreiging valt over de bomen van het bos, maar niemand beseft dit.De druïde Homnius, een vriend van het Loofrijk en behoeder van de bomen, is ontvoerd door de boosaardige soldaten van Umghard. Ze willen te weten komen waar de kostbare maanbloemen groeien

In dit tweede boek van Klincus (lees hier onze recensie over Klincus Boomschors en de drakentranen) is de vrede wedergekeerd in het Loofrijk. Tot het moment dat er een groot feest gevierd moet worden. Juist op dat moment horen de inwoners van het Loofrijk dat hun vriend, Homius, ontvoerd is door de inwoners van de stad waar Klincus uit ontsnapt is. Klincus reageert hier ongal heftig op, en zeker als de prins van het Loofrijk met de beschuldigende vinger naar Klincus wijst wil de beste jongen bewijzen dat hij onschuldig is aan het hele gebeuren: hoe kon het gebeuren dat de stedelingen het verborgen bos hebben ontdekt? Hij besluit op onderzoek te gaan, en wordt daarbij geholpen door zijn nieuwe vrienden. Dit deel is dan ook aanzienlijk spannender dan het eerder besproken deel van Klincus.

Ook dit boek is rijkelijk geïllustreerd, met vrolijke, cartooneske tekeningen die het verhaal prima ondersteunen. Her en der worden in dit deel wel eens wat ongebruikelijke woorden gebruikt, maar niets dat onoverkomelijk is. Het boek is namelijk zo spannend, dat de kinderen zonder meer worden meegesleept in de mysterieuze wereld van druïden, magie en spanning. Ga jij ook mee op avontuur in Loofrijk?

Klincus Boomschors en de maanbloem, Allessandro Gatti
Baeckens Books, september 2011, 164 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789054617426


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.