logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Klincus Boomschors en de drakentranen, Allessandro Gatti

In het hart van een ondoordringbaar woud bevindt zich een geheime stad in de bomen, bewoond door het mysterieuze volk van het Loofrijk. Zij zijn kleine wezentjes, die een vriendschapspact hebben afgesloten met de bomen, de meesters van het bos.Geen enkele mens zag ooit het Loofrijk, de buitengewone metropool waar de wolkenkrabbers bomen zijn die zich naar omhoog uitstrekken en de straten takken die met loopbruggen van touw met elkaar verbonden zijn. Tot Klincus Boomschors er op een nacht met zijn sneeuwscooter in een sneeuwstorm aankomt. Hij is een jongen van 10 jaar oud, en is verdwaald in het Grote Bos. Dit is het begin van een vreemd avontuur, waar Klincus al zijn moed zal moeten bewijzen, en het hoofd moet bieden aan grote beproevingen. Hij krijgt hulp van zijn vrienden Yuki en Glyn, twee kleine bewoners van het Loofrijk, en de onafscheidelijke Ryllo, de sprekende eekhoorn.

Dit nieuwe boek, over het vrolijke karakter Klincus Boomschors, is helemaal in stijl met de kinderboeken die we zoveel zien uit het zuid-eruopese gebied, zoals de boekenseries Geronimo Stilton, en Bat Pat. Dit houdt in dat ook in dit boek veel vrolijke tekeningen te vinden zijn, in een cartooneske stijl, maar toch uit bijzonder veel details bestaan. De tekeningen van de omgevingen zijn vaak sfeervol uitgevoerd, met daarin met felle lijnen omrande personages. En dit past ook zeker zeker bij het boek en de doelgroep. Het gaat namelijk over de jongen Klincus, die als wees aan het werk wordt gehouden in een stad. Hij weet te ontsnappen op een zelfgemaakte sneeuwscooter, en komt in het magische Loofrijk terecht: een stad die bewoont wordt door kleine mensen, die een zijn met de natuur. Ze praten met eekhoorns, bijen en de bossen, en leven in harmonie met de natuur. Totdat ze de hulp van een draak moeten inroepen. Maar hoe doe je dat? Klincus weet raad!

Het boek is heerlijk geschreven, met af en toe spannende, maar veelal vredige en vrolijke momenten. Het leest snel weg, en zal voor beginnend lezers geen straf zijn om op te pakken. De vele tekeningen ondersteunen de kinderen hierbij: ze tonen wat er gevraagd wordt, en geven zo wat meer diepgang aan het verhaal. Een leuke nieuwe serie in de Nederlandse markt, waar we graag meer van lezen!

Klincus Boomschors en de drakentranen, Allessandro Gatti
Baeckens Books, september 2011, 164 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789054617426


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.