logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Klik! 999 games


klik

De eenvoudigste spellen zijn nog altijd de leukste. Daarom is het hilarische spel Klik! ook zo’n succes. De regels zijn namelijk super eenvoudig. De kunst zit ‘m in het uitvoeren! Hoe werkt het? Het spel bestaat uit magnetische schijven, met een aantal gekleurde figuurtjes erop. Die verspreid je over de tafel heen, maar zo dat iedereen er bij kan. Een van de spelers gooit 2 dobbelstenen. Op de ene staan verschillende kleuren, op de andere een aantal vormen. Combineer die twee, en je weet waar je voor moet gaan! Alle spelers proberen nu tegelijk zo snel mogelijk alle schijven met de gedobbelde kleuren en symbolen te pakken. Soms is een dobbelsteen wit, waardoor het symbool en/of de kleur niet uitmaakt. Door de magneten klikken de schijven bij het pakken eenvoudigweg aan elkaar. Heb jij aan het einde van het spel de meeste schijven, dan heb je gewonnen!

Klik! is binnen een minuut uitgelegd en daardoor geschikt voor spelers van alle leeftijden. Let echter wel op dat de spelers een beetje van dezelfde leeftijd zijn: een vier-jarige zal minder snel zijn dan een achtjarige, en zich waarschijnlijk ook eerder laten wegduwen… houdt het vriendelijk, houdt het leuk. Dan zul je aan dit spel een spetterend spektakel beleven, dat in korte spelrondes klaar is. Ideaal voor een verloren momentje!

Klik! 999 games
Prijs: 20 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar.
Aantal spelers: 2-6. Speltijd: ongeveer 10 minuten

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.