logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Kleine twittercursus van het heelal, Govert Schilling en Marcus Chown

kleine-twittercursus-van-het-heelal-marcus-chown-9789059564305-voorkant

Wat krijg je als je twee wetenschappelijk deskundigen de beperking van Twitter oplegt? Begrijpelijke antwoorden, zonder al te veel voorbeelden en poespas eromheen! Dat is de grondslag van dit boekje: De kleine twittercursus van het heelal geeft antwoord op 140 vragen over het heelal. Niet alleen over de sterren en planeten, maar ook vragen over de oudste astrologen bijvoorbeeld komen aan bod.

De antwoorden beperken zich trouwens niet tot één enkele tweet, dat zou wel heel kort en bondig zijn. Nee, soms zijn er wel wat meer berichtjes nodig van maximaal 140 letters om de grote vragen over het heelal te kunnen beantwoorden! Dat ze er een stuk leesbaarder op worden staat buiten kijf. Het is soms wel jammer dat er enkel toevlucht gezocht wordt tot de tekst: het is en blijft een flinke brok tekst. Die had best onderbroken mogen worden door een plaatje, schema of illustratie van tijd tot  tijd! Inhoudelijk gezien hadden ze waarschijnlijk weinig toegevoegd, het is enkel als kleine onderbreking.

Het boek zelf is opgedeeld in een aantal categorieën: de hemel, de aarde, de maan, ruimte, de zon, het zonnestelsel, de sterren, de melkweg, sterrenstelsels, het heelal, leven in het heelal, geschiedenis van de sterrenkunde, de telescoop en kijken naar het heelal. De vragen zijn van (trouwe) volgers van de beide heren, altijd leuk om te weten!

Kleine twittercursus van het heelal, Govert Schilling en Marcus Chown
Fontaine uitgevers, juli 2012, 304 pagina’s, hardcover.
Prijs: 16,95 euro. Leeftijd: vanaf 14 jaar. ISBN: 9789059564305


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.