Recensie: Kimmy Cowboy, Marjet Huiberts

xl_9789025751043

Kimmy Cowboy gaat over een heel ongewone cowboy: een cowgirl! Een kleintje, nog wel. Gelukkig is Kimmy Cowboy heel erg slim. Daardoor hoeft ze voor niks of niemand bang te zijn. Niet voor de indiaan, die haar komt scalperen, de beer die haar wil opeten of de dief die haar wil schieten omdat ze hem betrapt tijdens het stelen van een kalfje.

Ja, je hoort het goed, hoewel Kimmy nog maar een meisje is, komt zo toch al voor grote gevaren te staan. Woorden als scalperen en doodschieten komen dus voor in het boek. Er zit een beetje geweld in het boek, maar ook wat lastig taalgebruik. Zinnen die wat vreemd in elkaar steken, en woorden die je niet dagelijks gebruikt. In het boek staan vijf verhalen. Een inhoudsopgave en paginanummers waren dan ook prettig geweest, aangezien kinderen gegarandeerd hun favoriet zullen hebben.

De tekeningen van Kimmy Cowboy zijn erg leuk. Ze passen bij het Western-thema, met zijn woestijnen en typerende zonsondergangen. De illustraties van Noelle Smit zijn gestileerd  expressief en stoer, doch lief. Een hele kunst, om Kimmy toch nog meisjesachtig en stoer te laten ogen in haar wilde omgeving!

Kimmy Cowboy, Marjet Huiberts
Gottmer, oktober 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN:9789025751043

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.