logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Killjoys, seizoen 2


Killjoys, dat is dé munteenheid in de toekomst. Houd ’t vast in de gaten. Killjoys zijn premiejagers, die eigenlijk zo’n beetje alles doen voor dat geld. Boeven pakken in de gevaarlijkste uithoeken van het universum, bijvoorbeeld. Ook in dit tweede seizoen lopen we achter een paar van de coolste premiejagers van de toekomst. Hierin staan Johnny en Dutch voor een goede uitdaging: ze moeten de gekidnapte D’avin redden. Dat lukt, maar niet zonder slag of stoot.

Persoonlijke strijd

Wat de serie Killjoy’s zo goed maakt, is dat de drie hoofdpersonen wellicht met elkaar samenreizen, maar dat ze ook heel unieke karakters zijn. Ze hebben alle drie hun eigen geschiedenis, hun eigen problemen en hun eigen koppigheidjes. Zo trekken ze elkaar telkens weer mee de problemen in – en trekken ze elkaar ook weer uit die problemen. Gelukkig zijn de drie ook elkaars tegenpolen: een gewiekste rogue vechter, een brute dommekracht met een vlotte babbel en een slimme techneut. Dat trio wordt in deze serie trouwens regelmatig nog wat uitgebreid met heel wat kleurrijke typetjes. Het lijkt erop dat Johnny, Dutch en D’avin naast flink wat vijanden ook heel wat vrienden maken. Door simpelweg het voordeel van de twijfel in de strijd te gooien.

Rode draad

Natuurlijk zitten er een paar vaste elementen in de serie, die je wellicht kende uit de eerste serie. Zo zitten de meeste misdadigers aangesloten bij de Company, die de planeten hun wil op lijken te leggen, en Dutch’s oude leermeester, Khylen, die in dit tweede seizoen heel wat meer diepgang krijgt dan die van Moordlustige Bad-Guy in het eerste seizoen.

Conclusie over Killjoys, seizoen 2

Dit tweede seizoen van Killjoys houd de vaart er goed in. De serie heeft wat rust gevonden en besluit wat meer de diepte in te gaan. De verhaallijnen van onze drie helden wordt flink uitgediept en aangevuld met bijzonder kleurrijke types. Karikaturen met een futuristisch tintje. Soms komt de serie een beetje goedkoop over, maar de afleverigen zijn vermakelijk en onderhoudend – dat is tenslotte toch het belangrijkst. Bovendien is duidelijk te zien dat dit tweede seizoen meer budget toebedeeld heeft gekregen. Door: Score: Killjoys, seizoen 2 krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

Killjoys, seizoen 2, Universal Pictures
Tijdsduur: 06:41, actieserie. Leeftijd: vanaf 12 jaar.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] missies had die opgelost moeten worden (en dus meer nadruk lag op het Killjoys-principe, en in het tweede seizoen van Killjoys meer aandacht was voor de liefde en romantiek, gaat het in het derde seizoen om de grote dreigingen […]

  2. fred de b (@fredjeeuuh) avatar

    Eentje die ik gauw zal moeten bekijken zo blijkt!

  3. Manuela Diepstraten avatar
    Manuela Diepstraten

    Een serie die op mijn Watchlist gaat.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.