logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Kietel nooit een krokodil, Bette Westera


kietel nooit een krokodil 9789025759131_fcovr_1

Kietel nooit een krokodil, dat is het meest wijze advies wat een grootse rovershoofdman zijn drie kinderen nalaat. Maar wat móet je met zo’n advies? Zijn zoons weten het wel: ze slaan het volledig in de wind. Ze betalen voor hun eten, laten rijke edellieden lopen en gaan direct op zoek naar een krokodil om te kietelen. Lijkt ze leuk!

Maar zijn dochter weet wel beter. Als je een advies krijgt moet je dat ook opvolgen. Ze blijft haar vaders’ tradities trouw en blijft aan het roven en moorden. Ze kraakt botten, berooft de koningin, en ook het advies ‘kietel nooit een krokodil’ volgt ze trouw op. Waarom zou je ook? Maar op een dag hoort ze haar broers roepen – zij hebben hun krokodil gevonden… wat nu?

Kietel nooit een krokodil is een goed advies, ook al komt dat van een rovershoofdman. Deze brute man heeft heel wat slechts op zijn geweten, maar weet blijkbaar donders goed hoe ver hij zelf kan gaan. Deze brute daden komen trouwens in het verhaal naar voren: botten kraken en poten uitdraaien, moorden en geweld worden woordelijk genoemd, hoewel die daden ook weer snel worden ontkracht door een grapje. De tekeningen zijn in de stijl van Thé Tjong-Khing uitgevoerd: door schaduwrandjes ruimtelijk vormgegeven, en met zowel een eenvoudige vormgeving naar mogelijk en details waar wenselijk. Een stoer prentenboek voor de jonge waaghalzen, of voor oudere kinderen die gewoon af en toe eens lekker voorgelezen willen worden – of natuurlijk zelf willen lezen in dit spannende boek!

Informatie

Kietel nooit een krokodil, Bette Westera

Illustrator: Thé Tjong-Khing
Gottmer, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 5 jaar. ISBN: 9789025759131


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.