Recensie: Kidz-dj I Love Christmas, Rattle Records

Enige tijd geleden las je al onze recensie over Kidz-dj I Love Sint. Maar Sinterklaas is niet de enige van wie de Kidz-dj houdt! Dat bewijst de volgende cd. I Love Christmas is de vijfde cd in de succesvolle Kidz-DJ reeks. De grootste wereldhits zijn voorzien van nieuw Nederlandstalige kinderteksten met als grote thema natuurlijk: KERST! Leuk voor het hele gezin en een must have tijdens de kerstdagen! Weer eens wat anders dan “Oh Denneboom”…

Heerlijk om eens af te zijn van de meeste oubollige Nederlandstalige kersthits! Want ook kinderen zijn het wel een beetje beu, zo bewijst onze oudste zoon: waar hij op school bij de standaard kerstliedjes lekker koppig zijn mond houdt, zingt hij vol overgave mee als het gaat om het hippere repertoire van de Kidz-dj! (bedankt voor die nieuwe wereld die voor hem open is gegaan, kidz-dj!). Na de I Love Sint-cd is deze cd dan ook een echte must-have. Hij staat boordevol liedjes, die vreemd genoeg (en misschien ook wel jammer genoeg) niet allen gebaseerd zijn op kerstliedjes. Natuurlijk komen Last Christmas en All I want for christmas voorbij – met Nederlandse teksten, maar Seal’s Crazy klonk me toch wat vreemd in de oren. Ook de tekst (Ik mis je) over een overleden iemand paste naar mijn idee niet helemaal bij de rest van de cd, hoewel het begrijpelijk is een dergelijk nummer op te nemen op de schijf: zeker als een kind een dierbare heeft verloren zal het een succesnummer wezen. Desondanks heeft de Kidz-dj wederom bewezen dat kinderliedjes best kunnen knallen, dankzij een professinoele opzet, goede muziek en buitengewone zangers en zangeressen!

Tracklijst: 1. ’t Is Kerstfeest – (Higher) 2. Het Kerstdiner – (Dance little Sister) 3. Kerstmis het feest van het jaar – (Last Christmas) 4. Geen kerst zonder boom – (No woman no cry) 5. Stuur een kerstkaart – (Do they know it’s christmas) 6. Ooh was ik maar een engel – (There must be a missing angel) 7. Wat ik vraag aan de Kerstman… – (All I want for Christmas is you) 8. Ik mis je– (Crazy) 9. Waarom is het niet altijd vrede? – (Beds are burning) 10. Warme Chocomel – (Sexy Thing) 11. Gelukkig Nieuwjaar! – (You cant’t always get what you want) 12. Bonustrack: Kidz-AID-Help het WFP! (We are the World)

Kidz-dj: I Love Christmas, Rattle Records
Prijs: 10,99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Eén reactie op “Recensie: Kidz-dj I Love Christmas, Rattle Records”

  1. […] kennen de cd’s van de Kidz-dj natuurlijk van I Love Christmas en I Love Sint. Maar er is meer: het hele jaar door kun je genieten van de muzikale capriolen van […]