logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Kidizoom Watch, VTech


Het is een hele mooie tijd om kind te zijn. Dankzij de vele technieken die we tegenwoordig ter beschikking hebben kunnen kinderen spelen met voorwerpen waar wij vroeger alleen maar van konden dromen. En dan heb ik het niet alleen over bewegende en pratende robots, of een huis vliegende helikopters, maar bijvoorbeeld ook deze Kidizoom Watch.

Want een gewoon horloge om je pols, dat is natuurlijk helemaal niet hip! De basisfunctie van dit horloge is natuurlijk het zien van de tijd. Daarbij kun je zelf wel kiezen of je de tijd kijkt via een analoog horloge, of dat je een digitaal horloge kiest. Ofwel: wil je liever wijzers, of cijfers?

Dat is een geweldige manier om klok te leren kijken, en bekend te raken met alle beide soorten wekkers, horloges en klokken. Kinderen kunnen op deze manier snel schakelen en wennen aan de verschillende manieren van klok kijken. Omdat deze klokken op een digitaal LCD schermpje staan, is het natuurlijk ook mogelijk om de achtergrond van deze klokken te veranderen naar hun eigen smaak. Er zijn talloze verschillende stijlen beschikbaar waar de kinderen uit kunnen kiezen. De bediening van het horloge gaat trouwens via het schermpje van het horloge zelf: dat is een touchscreen! Daardoor is de bediening kinderlijk eenvoudig. Daarmee bepalen ze zelf of ze liever een heel kaal schermpje waarop de tijd te zien is, of gaan ze liever voor een stoer blauw horloge, een paars, of juist een lieflijk roze?

Het horloge is verder ook voorzien van een handige alarmfunctie. Zo kunnen kinderen makkelijk een tijd afspreken met hun ouders waarop ze bijvoorbeeld weer thuis moeten zijn bij het spelen waren of weten kinderen wanneer het tijd is wanneer ze televisie mogen kijken.

Het horloge is niet alleen gemaakt om de tijd op te kijken! Dat zal wel heel ouderwets zijn namelijk… Kinderen kunnen de Kidizoom Watch ook gebruiken om filmpjes en muziek mee af te spelen, spelletjes mee te spelen, hun eigen stem op te nemen en weer terug te luisteren, en natuurlijk zitten er ook een timer en een stopwatch op het horloge.

Maar dat is nog niet alles! Op de voorkant van de Kidizoom watch zit zelfs een klein fototoestel ingebouwd! Zo kunnen kinderen altijd, waar ze maar zijn, foto’s en filmpjes maken van hun omgeving of hun vrienden. Dat is wel een heel koele functie van het horloge. Let wel: de resolutie en de kwaliteit van de foto’s zijn natuurlijk niet hetzelfde als die van een moderne smartphone of digitale compactcamera! Maar dat is te verwachten van een horloge. De gemaakte foto’s en filmpjes kunnen daarna bewerkt worden met allerlei grappige effecten. Superleuk!

De Kidizoom Watch heeft ook een paar kleine kanttekeningen. Ten eerste is het bijvoorbeeld best groot. Zelfs voor volwassenen is het een flink en robuust horloge. Voor een kleine kinder pols lijkt het zelfs wat uit verhouding te zijn. Dankzij de soepele rubber polsband is het horloge wel makkelijk om-en af te doen. Een tweede kleine kanttekening is dat de tijd niet altijd te zien is. Je moet eerst op een knopje aan de linkerkant van het horloge drukken voor het scherm geactiveerd wordt. Begrijpelijk, aangezien de accu anders veel te snel leeg zou zijn, maar het is wel een extra handeling die kinderen moeten uitvoeren voor ze de tijd kunnen zien. En die valt natuurlijk eerder op als je niet op het knopje hoeft te drukken!

Ondanks deze twee nadeeltjes is de Kidizoom Watch wat ons betreft een echte aanrader. Niet zozeer vanwege de spelletjes en de mogelijkheid om filmpjes en muziek af te kunnen spelen om aan maar vooral vanwege zijn vele mogelijkheden om met de tijd aan de slag te gaan. De twee verschillende manieren om de tijd te kunnen zien, een timer, de stopwatch: het zijn geweldig leuke manieren om een beter zicht te krijgen op het fenomeen tijd. Het horloge is verkrijgbaar in het blauw of in het roze.

Kidizoom watch, VTech
Prijs: 49,95 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.