Recensie: Kick Ass 2, Universal Pictures


In de film Kick Ass maakte je kennis met een beetje sneue jongen, die besluit dat hij niet meer  ‘die loser’ wil zijn. Hij meet zichzelf een stretchpak aan, en neemt een paar boeven te grazen. Niet zonder slag of stoot overigens, want hij krijgt zelf de nodige klappen te verduren. Tijdens zijn avonturen leert hij Hit Girl kennen, een meisje dat een paar jaar jonger is, maar wel al van kinds af door haar vader wordt getraind in vechtsporten, wapenkennis en nog veel meer. Een kleine vechtmachine dus, die wel raad weet met een paar slechteriken.

Helden

Het is echter niet Hit Girl die in de media wordt genoemd, maar het zijn juist de daden van Kick Ass die worden uitgezonden. De media pikt hem op, en een aantal anderen wil ook superheld worden. Kick Ass 2 is het vervolg op deze film. Onze superheld doet nog steeds zijn ding, maar veel minder. Het aantal ‘helden’ op straat is aanzienlijk toegenomen, en de straat is weer een stukje veiliger. Totdat de zoon van een maffiabaas, die is opgeblazen in het vorige deel, zint op wraak. Hij neemt ook een nieuwe identiteit aan, en als The Mother Fucker gaat hij, gekleed in het leer, de straat op met een heel team aan slechteriken.

Realiteit

Een comic-actige strijd ontsteekt, waarbij de helden zich langzaam aan gaan groeperen tegen de steeds groter wordende club slechteriken. Er ligt in deze film een grotere nadruk op ‘sneue mensen verkleden zich’ en minder het becoming of age verhaal uit de eerste film. De film heeft een hoger realiteitsgehalte, en is iets minder overdreven. Daardoor is de film zelfs leuker dan de vorige, hoewel er nog steeds genoeg absurde situaties in voorkomen, begrijp me niet verkeerd.

De actie is goed uitgevoerd, filmisch is de film best in orde. Het is geen miljoenenproductie, maar dat past ook niet bij de normale mensen die zich verkleden als superheld, wel? Een film die zeker het kijken waard is, en die je misschien wel nieuwsgierig maken naar het eerste deel!

Kick Ass 2, Universal Pictures

Tijdsduur: 103 minuten, Actie.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 15 euro), Blu-ray (ca. 18 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.