logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Keverjongen, M.G. Leonard

Keverjongen De Keverjongen is een heel spannend verhaal, dat helemaal draait om kevers. Ja, je zou kunnen denken dat het eigenlijk draait om Darkus, de jongen wiens vader spoorloos is verdwenen vanuit een museum en daardoor bij zijn oom Max moet wonen, maar de verschillende kevers zijn toch de echte sterren van het boek. Darkus is slechts een marionet om de avonturen van de kevers aan op te hangen, zou je kunnen denken. Darkus, en zijn nieuwe vrienden Virginia en Bertold, een bijna onmogelijk duo die hij de eerste dag op zijn nieuwe school leert kennen. Zij helpen Darkus in zijn zoektocht naar zijn verdwenen vader, en ontdekken daarbij wel heel bijzondere feiten. In het huis naast oom Max wonen namelijk twee neven, Humphrey en Pickering, die constant met elkaar ruzie maken. De een wil een antiekwinkel, de ander een slagerij. En dat gaat niet samen! De een is heel net, de ander een heel grote verzameling kevers, die in een enorme stapel kopjes wonen, vol mos, schimmels en alles wat groeit en bloeit. Er is echter iets bijzonders met die kevers: ze zijn veel intelligenter dan normale kevers. Dat ontdekt Darkus als er een grote kever op zijn schouder komt zitten, en Darkus zelfs kan begrijpen wat de kever wil zeggen. Ongeveer dan… in een soort gebarentaal. Al snel gaat de kever verder onder de naam Baxter. Maar er is veel meer dan dat, want er blijkt een supergeheim project gaande te zijn waar Darkus’ vader aan heeft gewerkt: Project Fabre. Daarbij hebben ze genetische experimenten uitgevoerd op kevers, om ze samen te laten werken met mensen. Zo zouden ze de aarde kunnen redden. Maar ergens ging het mis, en kregen Lucretia Cutter en Darkus’ vader ontzettende ruzie. Maar zou zij ook achter de ontvoering van zijn vader zitten?   De Keverjongen is het eerste deel van een spannende serie vol kriebelende kruipertjes, bijzondere avonturen en grappige momenten. Ook zitten er wel wat echt spannende momenten in, die niet voor iedereen geschikt zijn. Een beetje eng is het verhaal namelijk soms wel! Wel zijn we nieuwsgierig naar het tweede deel – De Keverjongen smaakt absoluut naar meer!

Informatie

De Keverjongen, M.G. Leonard Clavis Books, 284 pagina’s, paperback. Prijs: 15,99 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789045119045

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.