Recensie: De keuken van Hartwood, Eric Werner en Mya Henry


hartwoodDe keuken van Hartwood is een bizar kookboek. Het bevat namelijk niet alleen recepten waar het water je van in de mond laat lopen (uitzonderingen daargelaten) maar omschrijft ook het spannende avontuur dat Eric Werner en Mya Henry zijn aangegaan toen ze verhuisden naar het eiland Yucatan, om daar een uniek restaurant te beginnen. Een restaurantbelevenis, zou je zelfs kunnen zeggen.

Een nieuw begin

Deze twee gepassioneerde koks hebben al hun schepen verbrand om naar het eiland Yucatan te verhuizen. Daar begonnen ze een openlucht-restaurant. In het boek omschrijven ze dat het ‘hun passie was’ en gevoelsmatig niet klopte om een binnen-restaurant te beginnen, maar ik kan me ook voorstellen dat het gewoon een kwestie van geld was. Het is natuurlijk veel goedkoper om in de open lucht een restaurant te beginnen! Wel vertellen ze in geuren en kleuren over hun zoektocht – hun avontuur – om de juiste ingrediënten en recepten te verzamelen om complete menukaarten te ontwikkelen en op te zetten.

Mexicaanse invloeden

Wat direct opvalt aan de recepten en foto’s van De keuken van Hartwood is de invloed van het landelijke leven en de mexicaanse invloeden. Dat laatste is natuurlijk niet zo vreemd: beide koks zijn enthouasiast aanhanger van de Mexicaanse keuken, en merkten al snel dat die veel voller en rijker was dan de Mexicaanse keuken zoals wij die hier kennen. Daar maak je in dit geweldige kookboek kennis mee – als je alle ingrediënten kunt vinden, tenminste.

Exotisch

Het nadeel van een exotisch kookboek als dit, is dat je lang niet alle ingrediënten kunt kopen. En als je ze al kunt verkrijgen, moet je wellicht een flink stuk uit de buurt gaan shoppen, of heb je ze niet zo lekker aan-de-boom-gerijpt dan dat ze bij Hartwood kunnen scoren. Toch zijn veel van de recepten de moeite waard om te proberen. Ze zullen je horizon in ieder geval flink verrijken.

Conclusie over De keuken van Hartwood

De keuken van Hartwood is een avonturenkookboek. Naast de exotische gerechten, die sterk op de Mexicaanse keuken zijn gebaseerd, vertelt dit kookboek ook het dappere verhaal van twee enthouasiaste Amerikanen die een nieuw leven beginnen in een onbekende wereld. Door: Score: De keuken van Hartwood krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

De keuken van Hartwood, De Fontein Tirion, 304 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789059567443. Prijs: 29.95 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

2 reacties op “Recensie: De keuken van Hartwood, Eric Werner en Mya Henry”

  1. […] Dit gerecht komt uit het kookboek De keuken van Hartwood, met toestemming van de uitgever. Lees ook onze recensie over De keuken van Hartwood! […]

  2. […] Dit gerecht komt uit het kookboek De keuken van Hartwood, met toestemming van de uitgever. Lees ook onze recensie over De keuken van Hartwood! […]

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.