Als er één periode is waarin mijn hart sneller gaat kloppen, dan is het wel de kersttijd. Die begint al vrij vroeg trouwens, en dat ligt niet alleen aan het feit dat er in oktober al de eerste voorzichtige persberichten binnensijpelen. Ik persoonlijk vind de hele sfeer rondom kerst verrukkelijk. Er kunnen niet geniet kerstfilms gekeken worden – hoe zoeter, hoe beter! De magie van feestelijke gerechten, sfeervolle decoraties en een goed gevulde tafel maken deze tijd van het jaar onvergetelijk. Natuurlijk moet die tafel ook goed gedekt worden met het ultieme comfort food. Wie beter dan Julius Jaspers om daar een zegje over te doen? Zie hier het resultaat: De Kerstbijbel!
Wat biedt de Kerstbijbel?
Met meer dan 200 recepten is de Kerstbijbel een schatkist vol inspiratie voor de feestdagen. Julius Jaspers heeft een breed scala aan gerechten samengesteld: van verfijnde voorgerechten en indrukwekkende hoofdgerechten tot feestelijke bijgerechten en onweerstaanbare desserts. Elk recept straalt luxe uit en nodigt uit om uit te pakken in de keuken. Dat deze chef-kok van wanten weet is natuurlijk al lang duidelijk en bekend. Uit de reeks kookbijbels kun je al kijken naar de Grillbijbel en de Sausbijbel, maar je ziet ook elementen terug van zijn boek Simple Smart Cooking, waarin hij ingaat op de perfecte planning. Zo houd je rust in de keuken en kun je meer genieten van de maaltijd zelf.
Klassiekers en nieuwe tradities
Denk bijvoorbeeld aan een klassieke kerstrollade, zeebaars in zoutkorst of eend met sinaasappelsaus als hoofdgerecht. Vooraf kun je gasten verrassen met delicatessen zoals ceviche van kabeljauw of een crèmesoep van aardpeer. En na het hoofdgerecht? Een klassieke Christmas pudding, een citroen-meringuetaart of madeleines zorgen voor de perfecte afsluiting. Na kerst kun je aan de slag met de restjes, die slim worden gebruikt in heerlijke combinatiegerechten. De Kerstbijbel neemt je mee door de hele dag, van het ontbijt tot de drankjes in de acond… en alles wat daar tussen ligt. Zo vind je koude en warme voorgerechten, vlees, vis en vegetarische opties, bijgerechten en sauzen, koekjes en taarten. En het leuke is dat je nu eigenlijk al volop bezig moet met het uitproberen ervan!
Fijne uitleg
De kracht van de recepten van Julius Jaspers zit hem wel in de uitwerking van de recepten. Je krijgt een fijne stap-voor-stap begeleiding, die je meeneemt naar een zorgeloze planning en kerstdagen. Tussen de regels door (en regelmatig in de inleiding) lees je ook waarom je bepaalde stappen of handelingen moet uitvoeren, zodat je minder snel in de verleiding komt ze over te slaan. Of heb ik dat alleen? Die inleidingen zijn trouwens een feest om te lezen. Praktische tips, leuke anekdotes of een stukje geschiedenis: je zou De Kerstbijbel er alleen al even voor bijpakken om die stukjes te lezen!
Ga direct naar Kerstbijbel op BOL.com.
Recensie over Kerstbijbel
De Kerstbijbel van Julius Jaspers is een must-have voor iedereen die indruk wil maken tijdens de feestdagen. Er staan makkelijkere en moeilijke recepten in, waarbij je zelf kunt kijken hoe hoog je de lat legt voor jezelf. De instructies zijn helder en prettig om te lezen, met sfeervolle kleurenfoto’s die al volop Kerst uitstralen. Het zal je niet verbazen, gezien de Grillbijbel en de Sausbijbel: vlees, vis en gevogelte komt ruimschoots aan bod, aangevuld met romige en smaakmakende aankledingen. En laat de titel je niet terughouden om ook in de zomer even wat recepten uit te proberen uit deze kookbijbel!
Score: 9
Informatie
Titel: KerstbijbelAuteur: Julius Jaspers
Uitgever: Carrera
Aantal pagina’s: 496
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789048875276
Prijs: 34.95 euro
Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:
Score: ⭐⭐⭐⭐☆
Kerstbijbel combineert inspiratie met praktische handvatten, al vraagt het soms wat extra ervaring en planning. Perfect voor een magische kerst in stijl!